Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Let op met mails van belastingambtenaar !

Het is mogelijk dat u via Wetransfer een mail krijgt van een belastingambtenaar. Het gaat echter om gevaarlijke phishingmails.
Mogelijk kreeg u onlangs een mail die niet verstuurd is door een belastingambtenaar zoals het bericht laat uitschijnen. Het gaat om phishing-mails. ©Photo News

'Er zijn opnieuw phishingmails in omloop', bevestigt Francis Adyns, de woordvoerder van de federale overheidsdienst Financiën. De belastingadministratie waarschuwt om de links in deze mails niet te openen en geen bankgegevens mee te delen. In deze mails wordt ook gevraagd om uw bankgegevens te controleren.

Wie recent een mail kreeg met als melding 'Factuur<afzender's e-mailadres>sent you files via Wetransfer' en/of een e-mail afkomstig van Belgium.be,  mag zeker niet op de link in die berichten klikken of zijn bankgegevens meedelen want het gaat om een phishingmail. Daarmee proberen fraudeurs persoonlijke gegevens van internetgebruikers in handen te krijgen.

In een mededeling op de site benadrukt de FOD Financiën dat ze nooit per e-mail of via een website vraagt om uw bankgegevens mee te delen. Bij twijfel kunt u ook altijd telefonisch contact opnemen met de FOD Financiën. 

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de belastingadministratie af te rekenen krijgt met phishingmails. In 2012 werden valse e-mails verstuurd met de melding dat de geadresseerde recht had op een belastingteruggave.

Om dat geld te recupereren, moest de geadresseerde zijn kredietkaartgegevens doorgeven. Via een link in de phishingmail kwam hij dan terecht op een webformulier met het logo van de federale overheidsdienst Financiën, dat er authentiek uitzag. 

Ook in 2015 en in 2016 werden er frauduleuze e-mails verstuurd, berichten die de indruk wekten dat ze van de belastingadministratie afkomstig waren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud