Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Nog 1,5 miljoen belastingafrekeningen niet verstuurd

Zeker wie geld moet terugbetaald krijgen van de fiscus, kijkt reikhalzend uit naar de belastingafrekening. Maar de versturing loopt trager dan vorig jaar.
©Photo News

De fiscus zal eind januari 5.346.533 aanslagbiljetten voor het aanslagjaar 2014 (met inkomsten van 2013) verstuurd hebben. In totaal moeten om en bij 6,8 miljoen afrekeningen van de personenbelasting verstuurd worden. Dat betekent dat een kleine 1,5 miljoen mensen nog wachten op hun afrekening. Bij 1.229.008 van de verwerkte belastingaangiftes moest de betalingsplichtige betalen, in 2.958.084 gevallen diende de administratie terug te betalen. De overige 1.159.441 afrekeningen vertonen een saldo ‘0’.

Op hetzelfde moment vorig jaar had de fiscus al 420.390 aanslagbiljetten meer verwerkt of een totaal van 5.766.923. Eind december waren er nog 684.933 belastingaangiftes minder verwerkt dan het jaar voordien. Een deel van de achterstand is dus weggewerkt. Voor de tragere verwerking ziet de fiscus geen specifieke reden.

De administratie ontkent dat aanslagbiljetten waarbij de fiscus moet terugbetalen later worden verstuurd. ‘Er wordt geen enkel onderscheid gemaakt tussen de bedragen die te betalen of terug te krijgen zijn. In principe zijn de eerste aanslagbiljetten die van de aangiften die het eerst ontvangen werden en dus het eerst behandeld worden’, luidt het. Wettelijk gezien kan een aanslagbiljet opgesteld worden tot 30 juni 2015.

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.