Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Ook fietsvergoeding voor snelle elektrische fietsen

De fietsvergoeding voor gebruikers van speed pedelecs - elektrische fietsen die tot 45 km per uur halen - is vandaag definitief goedgekeurd in de Kamer.
Advertentie
Ook snelle elektrische fietsen kunnen aanspraak maken op fietsvergoeding. ©Hollandse Hoogte

De elektrische fiets is al jaren aan een opmars bezig. De klassieke elektrische fietsen kunnen een snelheid van 25 kilometer per uur halen. Maar er zijn ook speed pedelecs, die tot 45 kilometer per uur halen. Door een wijziging in de wegcode vielen die snelle fietsen evenwel onder de categorie bromfietsen, waardoor gebruikers voor hun woonwerkverkeer geen recht hadden op dezelfde belastingvoordelen als fietsers.

Maar daar komt dus verandering in. Snelle elektrische fietsen worden vanaf het aanslagjaar 2018 fiscaal gelijkgesteld met gewone fietsen. Werknemers met een speed pedelec kunnen voor de inkomsten van 2017 dus ook aanspraak maken op de fietsvergoeding. Die is tot 23 cent per getrapte kilometer vrijgesteld van bijdragen en belastingen.

Voor het aanslagjaar 2016 kregen meer dan 400.000 Belgen een fietsvergoeding, weet CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh, die het wetsvoorstel indiende.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud