Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Twee miljoen vereenvoudigde aangiftes in 2014

In 2014 zullen iets meer dan twee miljoen Belgen een vereenvoudigde belastingsaangifte in de bus krijgen. Dat zei minister van Financiën Koen Geens dinsdag op een persmededeling over de aangifte van de personenbelasting van 2014. Er zijn ook 14 codes minder.
Advertentie
©Photo News

Vanaf dinsdag start de verzending van de vereenvoudigde aangiftes. Dat is een manier om aangifte van de personenbelasting te doen. Voor bepaalde groepen belastingplichtigen, zoals gepensioneerden en personen die een uitkering krijgen, is de fiscale aangifte zeer stabiel.

Die mensen krijgen de vereenvoudigde aangifte thuis in de bus. Daarop staat een simulatie van de berekening van de belastingen op basis van de fiscale gegevens die de overheid kent. Meteen wordt het te betalen of terug te krijgen bedrag duidelijk.

Indien de belastingplichtige akkoord gaat met het taxatievoorstel hoeft hij verder niets te doen. Indien hij verbeteringen of aanvullingen wenst aan te brengen, moet hij schriftelijk of via Tax-on-web de ontbrekende of correcte gegevens aan de administratie meedelen.

In 2014 is de doelgroep uitgebreid naar loontrekkers met bezoldigingen die na aftrek van de forfetaire beroepskosten niet hoger zijn dan de belastingvrije som.

Een andere opmerkelijke verandering van de belastingaangifte is het aantal codes dat voor 2014 verlaagd is met 41. Dat moet mede de complexiteit van de aangifte doen afnemen.

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud