Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen

Belastingaangifte 2023

Alles wat u moet weten om uw belastingaangifte in te vullen. Mét tips om minder belastingen te betalen.

Belastingaangifte 2023 © Pieter van Eenoge
Advertentie
Advertentie
Praktische informatie

Praktische informatie

Een belastingaangifte invullen, hoe moet dat? Vult u alleen een aangifte in of samen met uw partner? Wat met een vooraf ingevulde aangifte?
Gezin

Gezin

Welk belastingvoordeel leveren kinderen en andere personen ten laste op? Wat met betaald en ontvangen onderhoudsgeld?
Vastgoed

Vastgoed

Eigenaars van een tweede verblijf of vastgoed moeten dat vastgoed altijd in hun belastingaangifte opnemen. Hoe moet die aangifte correct? En hoe hoog loopt de belastingfactuur op? En leveren leningen voor vastgoed een belastingvoordeel op?
Beroepsinkomen

Beroepsinkomen

Hoe geeft u uw beroepsinkomen aan? Welke kosten kunt u van uw inkomsten aftrekken? Hoe worden auteursrechten of een beroepsinkomen belast?
Pensioen

Pensioen

De meeste gepensioneerden ontvangen een voorstel van vereenvoudigde aangifte. Hun wettelijk pensioen wordt minder zwaar belast dan een loon. Hoe komt dat? En wat met een aanvullend pensioen?
Sparen en beleggen

Sparen en beleggen

Een spaarrekening, levensverzekering en beleggingen in België en het buitenland. Wat moet u melden in uw belastingaangifte? Hoe profiteert u van de vrijstelling van dividenden?
Belastingverminderingen

Belastingverminderingen

Tal van uitgaven worden fiscaal gestimuleerd. Met een belastingvermindering krijgt u een deel van uw uitgaven via uw jaarlijkse belastingaangifte terugbetaald. Hoe benut u die voordelen optimaal?
Advertentie
Advertentie