netto

Uw werkgever kan u groter geschenk geven

Werkgevers kunnen hun werknemers fiscaal vriendelijk een groter eindejaars- of huwelijksgeschenk geven. ©mfn online editor import

Krijgt u ook elk jaar een eindejaarsgeschenk van uw werkgever? Dan is er goed nieuws, want de maximumbedragen om fiscaal vriendelijk een cadeautje te geven, zijn opgetrokken.

Geschenken van werkgevers aan werknemers zijn een vorm van loon, waarop in principe belastingen moeten betaald worden. Voor specifieke gelegenheden kan uw werkgever die cadeaus echter vrij van socialezekerheidsbijdragen toekennen, maar dan moet hij wel enkele voorwaarden in acht neemt.

Een van die voorwaarden is een maximumbedrag per geschenk. De regering besliste eerder dit jaar om die bedragen te indexeren. Vorige week verschenen de nieuwe maximumbedragen in het Staatsblad. Ze gaan in vanaf 1 januari 2017, met terugwerkende kracht dus. Maar niets verplicht een werkgever om de reeds toegekende geschenken ook retroactief bij te passen, aldus HR-dienstenbedrijf SD Worx.

Over welke geschenken en bedragen gaat het?

- Sinterklaasfeest, Kerstmis of Nieuwjaar: het bedrag stijgt van 35 naar 40 euro per jaar per werknemer.

- Eervolle onderscheiding: een verhoging van 105 naar 120 euro.

- Voor pensionering: 45 euro -in plaats van 35 euro nu- per dienstjaar, met een minimum van 120 euro (was 105 euro) en een maximum van 1.000 euro (was 875 euro). U moet wel minimum 3 jaar anciƫnniteit hebben, en het mag niet om brugpensioen gaan.

- Huwelijk of wettelijk samenwonen: 245 in plaats van 200 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect