Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Van Overtveldt lanceert infowebsite over taxshift

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) lanceert een website over de taxshift. Volgens de minister gaat het niet om een promocampagne, maar om een website die de burger wegwijs maakt in de maatregelen van de taxshift. Op de startpagina van de site kunnen burgers via een simulator de positieve effecten op het maandelijkse nettoloon berekenen.
©EPA

'De website maakt de burger wegwijs in de maatregelen van de taxshift en legt ook uit waarom we die maatregelen nemen. Het is geen promotiecampagne, de website geeft een objectief beeld van alle maatregelen. In de taxshift zitten nu eenmaal ook verhogingen van bijvoorbeeld accijnzen. Die inkomsten zijn nodig om de grote verlaging van de lasten op arbeid te realiseren. Het eindresultaat is een beter fiscaal evenwicht dat economische groei ondersteunt en jobs creëert', zegt Van Overtveldt.

'Op de startpagina kan men via een eenvoudige simulator ook berekenen wat de positieve effecten van de tax shift op het maandelijkse nettoloon zijn voor de volgende jaren. Uiteraard zullen de gegevens ook verder up to date gehouden worden naarmate de diverse onderdelen van de tax shift omgezet worden in wetgeving.' De website werd ontwikkeld in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Financiën en het digitale webagentschap Calibrate.

Wie de impact van de taxshift op zijn nettoloon wil berekenen en dat wil vergelijken met het mediaan en gemiddeld loon kan ook terecht op deze website via deze tool.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud