Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Vande Lanotte legt eigen voorstel spaarfiscaliteit op tafel

Het kernkabinet zit deze namiddag opnieuw bijeen in de Wetstraat 16, onder meer over een nieuwe bankenwet. Bij zijn aankomst kondigde sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte aan dat hij een eigen voorstel inzake spaarfiscaliteit op tafel gaat leggen.
©BELGA

Details over het voorstel wilde hij niet kwijt. Zoals bekend willen de liberalen niet weten van het voorstel van minister van Financiƫn Koen Geens (CD&V) over de spaarfiscaliteit. Geens wil de fiscale vrijstelling voor de spaarboekjes opentrekken naar andere beleggingsproducten, maar dan moet de fiscus wel weten of het bedrag van 1.880 euro waarvoor de vrijstelling geldt, overschreden is.

Zowel Open Vld-vicepremier Alexander De Croo als zijn MR-collega Didier Reynders benadrukten dat de regering werk moet maken van een bankenwet nu de Europese top donderdag een aantal nieuwe stappen heeft gezet. Voor De Croo is de beveiliging van de spaarder en het beperken van de risico's die de banken nemen prioritair. Het voorstel van Geens over de spaarfiscaliteit vergt voor hem nog heel wat onderhandelingen.

Ook voor Reynders is voldoende werk aan de bankenwet. Als er nu geen akkoord gevonden kan worden over de spaarfiscaliteit, kan dat nog steeds in januari besproken worden, zegt de MR-vicepremier.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud