Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Vier dagen extra tijd voor belastingaangifte

De termijn voor het indienen van de belastingaangifte via Tax-on-web is verlengd tot 15 juli.
Advertentie
De komende dagen zullen nog ruim 200.000 belastingaangiftes ingediend worden. ©Photo News

Normaal gezien moest uw elektronische belastingaangifte via Tax-on-web binnen zijn op donderdag 11 juli. Maar omdat heel wat mensen de voorbije uren moeilijkheden ondervonden bij het indienen van hun aangifte, is de indieningstermijn verlengd tot en met 15 juli middernacht.

Dinsdagmiddag had de fiscus 2.088.476 elektronische belastingaangiften ontvangen. De komende dagen zullen er naar verwachting nog ruim 200.000 extra ingediend worden.

Correcties

Ruim vier op de tien belastingplichtigen moeten niet zelf een aangifte indienen, maar kregen een voorstel van vereenvoudigde aangifte. Dat document bevat alle gegevens waarover de fiscus beschikt en een belastingberekening op basis daarvan.

Als die vooraf ingevulde aangifte correct is, hoeft u helemaal niets te doen. Maar onjuistheden en onvolledigheden moet u verplicht melden. Ook daarvoor is de deadline verlengd tot 15 juli. Correcties zijn bijvoorbeeld nodig als u betaalde roerende voorheffing op dividenden wil terugvorderen of meerdere effectenrekening moet melden.

Heeft u uw aangifte al ingediend via Tax-on-web, dan kunt u ze nog één keer verbeteren. Ook hiervoor krijgt u respijt tot en met 15 juli.

Inloggen

Inloggen op Tax-on-web kan met een elektronische identiteitskaart (eID) met kaartlezer of met de identiteitsapp Itsme op de smartphone. Ook een token van de vorige jaren is nog bruikbaar, een nieuwe aanvragen kan niet meer.

Nog dit: vergeet niet uw aangifte elektronisch te ondertekenen door op de knop ‘Verzenden’ te klikken. Als u samen met uw partner een aangifte indient, moet elke partner de aangifte ondertekenen. Eens dat gebeurd is, krijgt u een bevestiging waarin staat dat de fiscus uw aangifte goed ontvangen heeft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud