Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Steve Jobs ziek?

In Amerikaanse media zijn de voorbije dagen ernstige twijfels gerezen over de gezondheidstoestand van Apple-topman Steve Jobs (53). Dat is ook de beleggers niet ontgaan, die het aandeel van de technologiegigant prompt een pak lager stuurden. Twee weken geleden noteerde Apple nog aan 190 dollar.
Links: gezonde Steve, rechts: 'zieke' Steve?

Video: Street.com stelt zich vragen over de gezondheid van Steve Jobs

(m24/hln) - Steve Jobs, die in 2004 genas van een zeldzame kanker aan de pancreas, zag er maandag tijdens de presentatie van de nieuwe iPhone opnieuw ziek, mager en bleek uit. Volgens woordvoerster Katie Cotton heeft Steve last van een bacteriƫle infectie en slikt hij al een paar dagen antibiotica. Andere geruchten luiden dat de topman van Apple een strikt veganistisch dieet zou volgen en daarom zo vermagerd is.

Kanker

Specialisten vrezen echter dat er iets ernstigers aan de hand is. Toen Jobs in 2004 getroffen werd door kanker, wist Apple het nieuws 9 maanden lang geheim te houden. Toen het bedrijf er dan toch mee naar buiten kwam, kreeg het aandeel een klap van 2,4 procent.

Apple = Steve Jobs

"De toekomst van Apple is sterk verbonden met zijn charismatische topman. En vermits niemand weet wie Jobs ooit zal opvolgen, wil Apple geruchten over zijn gezondheidstoestand zo vlug mogelijk de kop indrukken", zegt analist Michael Gartenberg van Jupiter Research.

Meer weten?
Lees hoe Steve Jobs van Apple
terug een succes maakte
Lees meer

Steve Jobs, die Apple in 1976 oprichtte en in '85 door zijn wispelturige karakter aan de deur werd gezet, keerde in '97 terug via de grote poort. Na zijn vertrek in '85 maakte Apple de ene strategische blunder na de andere. Maar met de hippe iPod en iPhone kon Jobs het vertrouwen in Apple weer herstellen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud