netto

Wat kost een bezoek in een privésauna?

Hebben u en uw partner het altijd druk, druk, druk? Dan hebben wij voor u het ideale valentijnscadeau: ontspannen in een privésauna.

(netto) - De voorbije jaren schoten ze als paddenstoelen uit de grond, de privésauna’s. Of beter gezegd, de privéwellnesscenters. Want in principe huurt u een ruimte waarin niet alleen een sauna staat, maar vaak ook een jacuzzi, dompelbad, verschillende douches, een relaxruimte en zelfs een binnenzwembad. Daarnaast bieden sommige complexen u ook een stoombad, een infraroodsauna of een zonnebank. Kortom, u vindt er alles om even zalig tot rust te komen.

Wat de prijs betreft, zijn er net zoveel variaties als adresjes. Algemeen kunnen we stellen dat de basisprijs voor 2 uur met 2 personen in een wellnessunit meestal tussen 60 en 110 euro ligt. Daarbij is de grootte en de inrichting van de privésauna uiteraard bepalend. Wilt u langer blijven dan 2 uur, dan wordt een meerprijs per uur aangerekend. Vraag bij reservatie wel even na hoe het zit met badjassen, handdoeken en slippers. Soms worden die gratis ter beschikking gesteld, maar vaak moet u er extra voor betalen en dan neemt u misschien beter uw eigen spullen mee.

Een arrangement

Bij enkele verhuurcentra krijgt u water en fruitsap gratis, maar meestal is dat niet het geval. Wel kunt u drankjes en cocktails bestellen ter plekke of meteen op voorhand een arrangement boeken. De populairste zijn die met ontbijt en met champagne, maar daarnaast behoren ook hele menu’s tot de mogelijkheden. Of misschien combineert u uw relaxatie liever met een kaasschotel, fruit of zelfs een chocoladefondue?

Wilt u niet alleen genieten van een deugddoende warmte en lekker eten en drinken, dan kunt u ook gaan voor een verwenarrangement met massage. Ook hier zijn er weer diverse opties, maar een goede richtprijs voor een gewone relaxmassage is 1 euro per minuut. Bij een beperkt aantal saunacentra kunt u het huren van een privé-unit bovendien combineren met een schoonheidsbehandeling. Met andere woorden: u kunt uw valentijnscadeau uitbreiden zoals u wilt.

Mag het iets meer zijn?

U kunt ook nog kiezen voor een wellnesscenter dat niet alleen privésauna’s verhuurt, maar ook overnachtingsmogelijkheden biedt. Bij Nooz, Aan de Leie en de Kalevala Wellnessblokhut is dat bijvoorbeeld het geval. Bij die laatste kunt u zelfs nog veel verder gaan en het wellnesshuisje meteen huren voor een weekend, een midweek of een week. Al moet u misschien toch opletten met té grote cadeaus. Voor u het weet, verdenkt uw partner u ervan dat u iets goed te maken hebt...

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect