Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

5 alternatieven voor iPhone 4

De nieuwe smartphone van Apple is vanaf vrijdag 30 juli ook in België te koop. Maar zijn er geen andere toestellen die even betrouwbaar en misschien zelfs goedkoper zijn?
Advertentie

(netto) – Een week na de officiële lancering van de iPad in België zal ook de iPhone 4 vanaf vrijdag in onze winkelrekken liggen. De prijs moest tot dan geheim blijven, maar werd per ongeluk maandagavond al door Mobistar bekendgemaakt en door de krant Le Soir opgepikt. Voor de versie met 16 GB opslagruimte moet u 639,99 euro neertellen. Het grotere model van 32GB kost 749,99 euro. Dat is 10,99 euro meer dan in Frankrijk waar de toestellen respectievelijk 629 en 739 euro kosten.

Ondanks die hoge prijs kunnen sommigen niet wachten om de nieuwe smartphone van Apple te kopen. Het toestel krijgt nochtans heel wat negatieve kritiek. Volgens de Franse consumentenorganisatie UFC-Que Choisir hebben testen aangetoond dat de iPhone 4 met een antenneprobleem kampt. "Ondanks de goede prestaties van het toestel op het vlak van gebruiksvriendelijkheid, klank, fototoestel en surfen op het internet kunnen wij het niet aanbevelen door die ontwerpfout", staat te lezen op de website van de consumentenorganisatie. 

"Als u het toestel niet aanraakt, geeft het uitstekende resultaten en laat het de concurrentie ver achter zich! Maar verder onderzoek heeft aangetoond dat er signaalverlies optreedt wanneer u de smartphone (vooral bij de linkeronderkant) vasthoudt", zegt UFC-Que Choisir. "In gebieden met een goede ontvangst ondervindt u daar geen last van. Maar waar het bereik minder goed is, loopt u veel risico dat het signaal wegvalt. Het signaalverlies tast ook de snelheid van het datanetwerk aan waardoor de internetverbinding trager wordt", besluit de organisatie.  

Een iPhone tegen eender welke prijs?

Moet u echt een iPhone 4 kopen om een goede smartphone te hebben? Helemaal niet. Andere grote merken bieden toestellen aan die zeker even degelijk en soms zelfs heel wat goedkoper zijn. "Iedereen denkt dat Apple de beste smartphones ter wereld maakt. Maar dat is niet zo", reageert een verkoper van Cartronics in Waver.

"HTC en Samsung scoren zeker even goed, en soms zelfs nog beter. De schermkwaliteit van de Samsung Wave is heel wat beter dan die van de iPhone en de batterij is verwisselbaar. Het nadeel is wel dat het toestel gebruik maakt van het besturingssysteem Bada. In tegenstelling tot Android of Mac OS van Apple bestaan er daarvoor nog maar weinig applicaties", voegt hij eraan toe. De prijs is wel aantrekkelijk: circa 400 euro

Deze verkoper is ook te vinden voor de HTC Desire, een smartphone met Android als besturingssysteem. "Die is ongeveer 100 euro goedkoper en is al 4 maanden bij ons te koop." Maar in tegenstelling tot de iPhone 4 en de Samsung Wave, kunt u met de HTC Desire niet in HD filmen. Maar dan is het de vraag of u daar echt nood aan hebt.  

Welke alternatieven voor de iPhone?

Volgens gsm-specialisten Cartronics en The Phone House bestaan er enkele goede alternatieven voor de iPhone. Wij geven u een overzicht.

Belgacom trekt kaart van Google

Telecomoperator Belgacom wordt de exclusieve aanbieder van de nieuwe smartphone van Samsung, de Galaxy S. Dat toestel moet de concurrentie aangaan met de iPhone van Apple. Zo schrijft Le Soir maandag. De Galaxy S zal exclusief verkocht worden door Proximus en werkt op Android, het besturingsplatform van Google.

De nieuwe Samsung-smartphone zal pas vanaf 14 augustus verkrijgbaar zijn in België, maar kan vanaf maandag besteld worden op de website van Proximus.

Volgens Le Soir is de strategische inzet voor Belgacom groot. Hoewel de Android Market (de equivalent van de AppStore voor de iPhone) nog niet op het niveau staat van Apple, kent het systeem de voorbije maanden wel een forse groei.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud