Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

5 alternatieven voor iPhone

Apple neemt in België nog altijd het leeuwendeel van de verkoop van smartphones voor zijn rekening. Maar ook de concurrentie laat van zich horen. Wat bieden zij aan? En tegen welke prijs?

Verwacht wordt dat Apple vanavond om 19 uur zijn nieuwe iPhone zal onthullen. Intussen wordt er duchtig gespeculeerd over het design en de prestaties van de iPhone 5. Het nieuwe toestel zou dunner, krachtiger en sneller zijn. Het scherm zou veel groter zijn. Volgens geruchten zal het scherm 4 inch ( 10,16 cm ) groot zijn, tegenover 3,5 inch voor de iPhone 4 ( 8,89 cm ).

Net zoals de nieuwe iPad zal het toestel uitgerust zijn met 4G-technologie. Maar het is de vraag of de iPhone 5 compatibel zal zijn met het Belgische 4G-netwerk, of op zijn minst aangepast zal zijn aan de 4G-normen van de Europese markt. Want hoewel de nieuwe iPad geacht wordt op het LTE-netwerk (‘Long Term Evolution’, een andere benaming voor 4G) te werken, is de tablet van Apple niet compatibel met de 4G-frequenties die binnen enkele maanden in België gebruikt zullen worden.

Advertentie

Goedkope iPhone 4

De echte Apple-fans zitten op hete kolen en beginnen hun ‘oude’ toestel al van de hand te doen. De zoekertjessite 2dehands.be heeft de voorbije 3 weken een stijging van liefst 25 procent genoteerd van het aantal zoekertjes voor iPhone 4 en 4S. Sinds begin augustus staan er circa 3.500 tweedehands iPhones te koop.

En de vraag lijkt het aanbod te volgen. ‘Telkens er een nieuw Apple product te koop wordt aangeboden, zien we het aantal bezoekers de hoogte inschieten. Het zijn nu eenmaal gadgets die erg goed in de markt liggen’, weet Michel van Deursen, directeur en oprichter van 2dehands.be.

Concurrentie

Moet u echt een iPhone kopen om een goede smartphone te hebben? Helemaal niet. Andere grote merken bieden toestellen aan die zeker even degelijk zijn en tot even goede prestaties in staat zijn. Een overzicht van goede alternatieven voor de iPhone5.

* Prijzen op 12 september 2012 op www.thephonehouse.be  

Naast de nieuwe iPhone 5 mogen we deze herfst ook de release van een aantal andere smartphones verwachten. Vorige week heeft Nokia nog zijn nieuwe Lumia 920 voorgesteld, die draait op Windows 8. Het toestel verschaft een batterijautonomie die 30 procent hoger ligt dan bij de concurrentie. En ook Motorola duikt opnieuw op met zijn Razr en Raza Maxx. Het merk belooft een autonomie die dubbel zo groot is dan bij een traditionele smartphone. Wordt vervolgd…

Tips van Netto
  • Waar vindt u het beste onbeperkt mobiel aanbod voor uw smartphone? Klik hier voor een overzicht van de diverse tariefformules van de verschillende operatoren.
  • Beschikt u nog niet over een onbeperkt aanbod? Hier leest u hoe u gratis in contact kunt blijven met uw vriendenkring.
  • Smartphones bieden oneindig veel programma’s en mogelijkheden. Maar hoe kiest u het toestel dat het beste beantwoordt aan uw wensen en behoeften? Volg de gids.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.