Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

5 manieren om een miljoen te verdienen

Het uitbouwen van een vastgoedimperium, kindervideo's aan de man brengen of eenvoudigweg zo veel mogelijk sparen… Er zijn meer dan genoeg manieren om een fortuin te vergaren.
Advertentie
Om rijk te worden moet je niet altijd gokken.

(netto/kiplinger) – In tijden van economische crisis is het altijd handig te weten hoe miljonairs hun fortuin hebben vergaard. En dat heeft niet noodzakelijk met geluk te maken. Vaak volstaat een goed idee of een dosis gezond verstand. Personalfinancemagazine Kiplinger zet enkele Amerikaanse miljonairs op een rijtje.

Je fortuin bijeensparen

Gedurende je hele leven 11 dollar per uur verdienen en toch eindigen als miljonair: Paul Navone bewees dat het kan. Vorig jaar schonk de Amerikaan nog twee miljoen dollar aan het goede doel om voor zijn eigen pensioen nog 1 miljoen dollar over te houden. Zijn succesrecept? Sparen. Heel veel sparen.

Navone heeft nooit een gedeelte van zijn loon – dat hij verdiende als inspecteur in een glascontainerfabriek – opgesoupeerd. Om rond te komen volstonden zijn huuropbrengsten en uiteraard een sober leven (zo heeft hij bijvoorbeeld geen telefoon of televisie). Als jongeling woonde hij enkele jaren bij zijn zus tot hij voldoende geld bijeen had gespaard om een duplex te kopen. De helft daarvan verhuurde hij. Eens hij weer voldoende geld bijeen had gespaard, kocht hij twee nieuwe eigendommen. Zijn loon ging vervolgens integraal naar zijn spaarboekje of aandelen. Wat die laatste betreft, koos hij voor de gemakkelijkste oplossing: ‘buy and hold’.

Kindervideo’s

De geboorte van hun dochtertje inspireerde Julie Aigner-clark en echtgenoot Bill om een amateuristische kindervideo te maken. Hun concept? Een combinatie van speelgoed, muziek, verhalen en woorden uit verschillende talen.

Het koppel investeerde 15.000 dollar in het project dat tot hun eigen verbazing uitgroeide tot een waanzinnig succes. Meteen timmerden ze aan de weg van hun Baby Einstein-imperium. Het bedrijf draaide het eerste jaar een omzet van 100.000 dollar. Na vijf jaar stond de teller al op 20 miljoen dollar.

Het bedrijf werd steeds groter en in 2001 verkochten de Clarks hun imperium voor 22 miljoen dollar aan Disney.

Cocktailparty

Als journaliste was de Amerikaanse Laurel Touby er steeds op uit op haar netwerk uit te breiden. Daarvoor bedacht ze een origineel concept: tijdens de week organiseerde ze in een lokale bar cocktailparties. De genodigden dronken rustig iets en wisselden vooral heel veel zakenkaartjes uit. Op die manier sprokkelde de Amerikaanse een database bijeen met maar liefst enkele duizenden namen.

Vervolgens plaatste de journaliste die volledige gemeenschap online en doopte het Mediabistro.com. Dat bracht Touby geen windeiren. Tegen betaling konden op de website vacatures worden geplaatst. Daardoor zag de journaliste haar bankrekening tijdens het eerste jaar (1999) aandikken met 65.000 dollar. Vorig jaar haalde de website nog 7 miljoen pageviews per maand waarna Touby Mediabistro voor 23 miljoen dollar van de hand deed aan Jupitermedia.

Vastgoedimperium

Rijk worden van een vastgoedmarkt die in het slop zit? Het kan. Robert Norton zette zijn eerste stappen op de vastgoedmarkt in de jaren tachtig met de aan- en verkoop van enkele huizen. Toen de Amerikaanse vastgoedmarkt – net als vandaag – in crisis zat, deed Norton de aankoop van zijn leven. Een grote villa in het mondaine Bel Air stond te koop voor ‘slechts’ 1,1 miljoen dollar. Norton bood… 750.000 dollar.

Vervolgens legde Norton heel wat geduld aan de dag en toen de Amerikaanse vastgoedmarkt vorig jaar nog net op haar hoogtepunt stond, verkocht hij de immense villa voor meer dan 2,8 miljoen dollar. De conclusie van de Amerikaan: “Het is gewoon een kwestie van afwachten en flexibel te zijn.

Op eigen benen

Gedurende vijftien jaar was Mark Wilson de manager van een reeks call-centers. Wanneer het bedrijf waar hij werkt, beslist om een hele reeks activiteiten uit te besteden, ziet Wilson meteen een kans om op eigen benen te staan. Er is echter één probleem: hij is zelf nog geen eigenaar van een call-center. Dankzij zijn reputatie haalt hij het contract toch binnen.

De Amerikaan stampt zijn eigen bedrijf uit de grond en klop voor de nodige financiering aan bij een investeringsfonds. Dat legt prompt 700.000 dollar op tafel.

Sinds Ryla Teleservices in 2002 het daglicht zag, werd het ene grote contract na het andere binnengehaald. Na één jaar bedroegen de inkomsten al 3 miljoen dollar. In 2007 groeide dat aan tot 17 miljoen dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud