Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

7 tips om van de koopjes te profiteren

Samen met de vakantie zijn ook de koopjes in aantocht. En daar kan je maar best het maximum uithalen.
Advertentie

(m24/oivo) – Vroeger begon de koopjesperiode met kortingen vanaf 20 procent om vervolgens geleidelijk aan de hoogte in te gaan. Maar dit jaar draait het anders uit en van meet af aan zijn kortingen van 40 of 50 procent geen uitzondering. Zo hopen handelaars toch nog zoveel mogelijk te verkopen om het zomerseizoen te redden.

Aan aanbod zal er alvast geen gebrek zijn. In kledingzaken zal tot 20 procent meer in de rekken hangen. Keuze genoeg met andere woorden en vanaf dag één, dinsdag 1 juli, zullen er heel wat koopjes te doen zijn.

7 tips

Aankopen tijdens de koopjes zijn bij uitstek impulsaankopen omdat niemand een interessant koopje aan zich voorbij wil laten gaan. Nochtans doe je er beter aan goed na te denken vooraleer je met een berg kledij naar de kassa stapt. Enkele tips om het maximum uit de koopjes te halen.

Maak je huiswerk. Schuim in de week die voorafgaat aan de solden je favoriete winkels af. Welke jurk wil je zeker niet missen en welk paar schoen mag niet aan je voeten ontbreken? Ondervraag vervolgens de verkoper. Probeer te achterhalen of er nog andere modellen of kleuren beschikbaar zijn. Zo weet je alvast of er van jouw favorieten nog veel exemplaren voor handen zijn, of dat je je moet haasten om dat pareltje tegen een fikse korting in handen te krijgen.

Anticipeer. In grote winkels begint men niet op de dag zelf de kortingen te afficheren. Als je de laatste dag voor de koopjesperiode door de winkelstraten kuiert, kan je vaak al zien welke winkels de hoogste korting bieden.

Vergelijk. Een te grote jurk, een verouderde pc of een afgesleten bankstel zijn ook aan kortingen van 50 tot 60 procent een slechte zaak. Controleer daarom goed de kwaliteit van de producten of probeer ze zelfs uit te testen. Het is immers heel moeilijk om koopjes – ook als ze niet voldoen – weer in te wisselen.

Wacht het goede moment af. Naarmate de koopjesperiode vordert, dalen de prijzen maar daalt ook de voorraad. Jammer genoeg bestaat er geen ideaal moment om je favoriete spullen in te slaan. Daarom kan je de zaken die je echt wil maar beter kopen tijdens de eerste drie soldendagen. Voor je basisproducten kan je wachten tot de tweede week. En als je niet noodzakelijk iets wil kopen, kan je evengoed het einde van de solden afwachten.

Roep hulp in. Ga bij voorkeur niet alleen op soldenjacht. In het gezelschap van vrienden of vriendinnen zul je de koopjes vlugger opmerken en heb je ten minste iemand die je objectief advies kan geven bij aan aankoop.

Pas je kledij aan. Als je op zoek gaat naar een leuke jurk of stijlvol pak, kan je je daar maar best naar kleden. Trek bij voorkeur kledij aan waar je makkelijk en snel in en uit kan. Zo win je tijd en ben je minder gestresseerd.

Kom op voor je rechten. Als je duidelijk ziet dat een product een gebrek vertoont, blijf je er best van af. Het zal achteraf bijna onmogelijk zijn om je koopje in te wisselen. Als het gaat om een verborgen gebrek dat je in de winkel bijna onmogelijk kon opmerken, sta je wel vrij stevig in je schoenen. Je doet er dan goed aan om zo vlug mogelijk naar de verkoper te stappen. Als hij weigert het product terug te nemen, kan je nog altijd een klacht indienen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud