Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

8 tips om te besparen op je winterkledij

Met enkele barkoude dagen in het verschiet kunnen we niet zonder onze wintergarderobe. Maar hoe kan je daarop besparen zonder te moeten inboeten op kwaliteit… en warmte?
Advertentie

(netto) – Volgens de meest recente weersvoorspellingen zal de temperatuur de komende week vlot onder het vriespunt gaan. Hoog tijd dus om warme truien, sjaals en sokken aan te trekken of om je wintergarderobe aan te vullen. Maar hoe hou je dat betaalbaar? Enkele tips.

1. Gooi niet alles weg

De herfstmode van dit jaar is uiteraard weer anders dan die van vorig jaar. Maar daarom moet je nog niet meteen al je winterkledij weggooien en op zoek gaan naar een nieuwe wintergarderobe. Neem daarentegen eens een kritische duik in je kleerkast. Wat kan je nog dragen? Is je kledij beschadigd? Heb je écht nieuwe spullen nodig?

2. Koop tweedehands

Wie tweedehandskledij draagt, moet zich ondertussen al geen zorgen meer maken om zijn imago. Dé nieuwe modetrend is immers ‘vintage’, een kledingstijl waarbij oude kledij nieuw leven wordt ingeblazen. Daardoor kan je zonder zorgen in de tweedehandswinkel op zoek naar kledij die gemaakt is tussen de jaren twintig en het midden van de jaren tachtig. Als je dat nog eens combineert met een modern accessoire ben je meteen helemaal hip.

En dan is er natuurlijk nog het internet. Wie goed uitkijkt kan ook op veilingsites als eBay of Kapazaa heel wat koopjes vinden.

3. Bezoek ‘outlet’-winkels

Overweeg ook eens om een kijkje te nemen in zogenaamde ‘outlet’-winkels. Daar vind je merkartikelen voor lage prijzen. Vaak gaat het om artikelen uit oude collectie, producten met een klein foutje of kledij die rechtstreeks van de fabrikant wordt en dus zonder tussenhandel wordt verkocht.

4. Koop dezelfde sokken

Iedereen kent het probleem: van zodra je een sok bent kwijtgespeeld moet de tweede ook meteen weggooien. Nochtans is dat niet nodig als je steevast een aantal sokken koopt van eenzelfde kleur zonder motief. Als je dan een sok kwijtspeelt, kan je de tweede sok nog steeds combineren met één van de andere sokken met dezelfde kleur.

5. Maak zelf kledij

Wie zelf goed overweg kan met naald, draad en breistokken kan aardig wat geld besparen door zelf kledij te maken. Wie alles nog moet leren, kan terecht op het internet. Op websites als Breien.nl of Zelfkledingmaken.nl kan je alle basistechnieken leren die nodig zijn om kleding te maken.

Je hoeft ook niet altijd veel tijd spenderen aan de creaties van een nieuw kunstwerkje. Je kan ook eenvoudige – en goedkope – t-shirts kopen en die zelf bewerken. Zo draag je in elk geval steevast een unieke t-shirt.

6. Shop met een budget

Wie toch de winkels afschuimt op zoek naar warme winterkledij, kan zichzelf best een maandelijks budget opleggen. Zo hou je alvast een goed zicht op de uitgaven. Bovendien zal het meestal goedkoper zijn om maandelijks wat geld opzij te zetten voor nieuwe kledij, dan om in één keer een nieuwe garderobe aan te schaffen. Daarnaast is het ook de perfecte manier om (dure) impulsaankopen te vermijden.

7. Organiseer een feestje

Kleding weggooien is nooit een goed idee. Ben je toch uitgekeken op enkele spullen, organiseer dan een feestje met vrienden en familie waarbij iedereen zijn oude kledij verzamelt. Zo kan je meteen spullen uitwisselen die je nog kan gebruiken. En heb je vriendinnen met kinderen? Dan kan je afspreken om kleren door te geven. Waar het ene kind is uitgegroeid, kan het andere dan meteen van profiteren. µ

8.Wacht de solden af

Wie nu nog kledij wil kopen, kan best nog even wachten op de solden die volgende week zaterdag van start gaan. De winterkoopjes zouden meteen van start gaan met kortingen van gemiddeld 40 procent, die naar het einde toe kunnen oplopen tot 70 of 80 procent. Bovendien zal er ongeveer 10 procent meer in de rekken liggen en zijn er vooral duurdere artikels in voorraad.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud