Netto Het antwoord op al uw geldvragen

De 40 apps die u niet mag missen

Er bestaat voor zowat alles een app, maar u moet hem natuurlijk wel weten te vinden. Uit het enorme aanbod apps en updates van het voorbije jaar selecteerden we er veertig die ons konden charmeren.
©REUTERS

Fotografie

Flickr ©RV DOC

Flickr. De klassieker onder de fotodiensten kreeg een make-over. Aan het hipstergehalte van Instagram kan Flickr niet tippen. Maar om foto's te bewaren, beheren en delen zijn er weinig betere tools. (iOS, Android)

Google Foto's. Handig om grote aantallen foto's automatisch te sorteren en klasseren. Een goed alternatief voor Flickr als u liever niet te veel tijd in uw fotobeheer steekt. (iOS, Android)

Adobe Photoshop Fix. Niet de eerste mobiele spin-off van het bekende fotobewerkingsprogramma, maar wel eentje waarmee u snel uw foto's kunt verbeteren op uw mobiele telefoon. (iOS)

Snapseed. Niet zo bekend, maar fantastisch om uw snelle kiekjes een professioneel tintje te geven. Snapseed kreeg in 2015 een geslaagde update. (iOS, Android, Windows)

Enlight. Door Apple bekroond als App van 2015. Een behoorlijk compleet fotobewerkingsprogramma. (iOS)

Sociale media

Periscope ©RV DOC

Periscope. Was samen met concurrent Meerkat een van de hypes van 2015. Met de app kunt u uw video's streamen naar de hele wereld. (iOS, Android)

Dot. Of deze Vlaamse app de wereld kan veroveren, valt af te wachten. Maar we houden wel van het idee dat je simpelweg elke plaats ter wereld kan taggen en die informatie kan delen met andere gebruikers. (iOS, Android)

Krumb. Nog een Vlaamse app waarmee u boodschappen of foto's virtueel kunt 'achterlaten' op een bepaalde plaats, waar anderen ze kunnen 'vinden'. (iOS, Android)

Werk & Productiviteit

Outlook ©RV DOC

Outlook + Sunrise. Microsoft lanceerde in 2015 zijn mailprogramma Outlook als mobiele app en deed zijn best die verder te verbeteren. Het integreerde de fantastische kalender-app Sunrise van de Brusselaar Jeremy Le Van. (iOS, Android, Windows)

Workflow. Tijd besparen zit soms in kleine hoekjes. Met Workflow kunt u bepaalde apps en acties op uw iPhone combineren tot een nieuwe app op uw homescreen. Zoals 'neem een foto en zet die meteen op Instagram'. (iOS)

Office. Microsoft bracht zijn Office-programma's ook uit als gratis app voor Android en Windows 10. U krijgt alleen de basisfunctionaliteit. Wilt u meer, dan moet u zich abonneren op Office 365. (iOS, Android, Windows)

Mentor. Een Tinder-achtige app van de VDAB waarmee afgestudeerden hun vragen over een werkgever kunnen voorleggen aan mensen die bij dat bedrijf werken, de 'mentoren'. (iOS, Android)

Nieuws

De Tijd ©RV DOC

De Tijd. Uw krant lanceerde onlangs een nieuwe mobiele site en nieuwe apps voor smartphone en tablet. (iOS, Android)

Nuzzel. Helpt u interessante nieuwsverhalen op te sporen die in uw sociale netwerken circuleren.

Een update voegde een discoverfunctie toe om ook buiten uw netwerk feeds en nieuws te zoeken. (iOS, Android)

 

 

Verkeer

De Lijn ©rv

De Lijn. De app van de vervoermaatschappij De Lijn verwittigt u nu ook als u aan uw halte komt. (iOS, Android)

Railer + OnTracks. De NMBS schafte dit jaar de Railtime-app af en integreerde de dienstregeling in haar minder gebruiksvriendelijke NMBS-app.

Met de alternatieven Railer en OnTracks kunt u toch snel uw verbinding opzoeken. (iOS)

 

 

Media & Entertainment

Stievie

Stievie FREE. Een onmisbare app voor wie zonder tv-abonnement toch de zenders van Medialaan - onder meer VTM en 2Be - wil bekijken. (voorlopig alleen op tablet en computer)

Overcast. De podcast is weer hip. Deze player kreeg een grondige update en is een van de beste apps om podcasts te zoeken en af te spelen. (iOS)

Ketnet junior. Voor kinderen tot zes jaar. Ze vinden er afleveringen van tv-programma's en spelletjes die allerlei vaardigheden stimuleren. (iOS, Android)

Netflix. Klanten van de Amerikaanse streamingdienst kunnen met de app ook op tablet of smartphone kijken. (iOS, Android)

VLC Player. De populaire en eenvoudige open source videoplayer is er nu ook voor mobiele gebruikers. (iOS, Android)

Apple Music. Apple was laat op het streamingfeestje.Het biedt niet echt iets meer dan Spotify. Maar hey, het is Apple, en alleen al daarom wordt deze app een succes. (iOS, Android)

Bliyoo. Het Nederlandse Bliyoo lanceerde in onze contreien de eerste 'Spotify voor boeken'. U leest zoveel u wilt voor een vast bedrag. Vanaf 9,95 euro per maand. (iOS, Android, sommige e-readers)

Shoppen & Mode

Wish ©rv

Wish. 'Misschien wel de volgende Wal-Mart', aldus de technologiesite Re/Code. U kunt rechtstreeks goedkope spullen kopen van buitenlandse (vaak Chinese) fabrikanten. (iOS, Android)

Stylight. Het Duitse modeplatform lanceerde in 2015 een Belgische versie. De app bundelt de aanbiedingen van aangesloten webshops. (iOS, Android)

Make-up Genius. Met deze app van L'Oréal kunt u make-up testen op een foto van uzelf. (iOS, Android)

 

Wonen

Realo ©rv

Realo. Verzamelt een massa data - inclusief indicatieve prijzen - over elke woning en de buurt waarin ze zich bevindt. (iOS, Android)

Smappee. Met het bijbehorende apparaatje van 199 euro brengt deze Vlaamse uitvinding uw stroom- en sluimerverbruik in kaart. (iOS, Android)

 

 

 

Scanner-apps

Photomath ©rv

Photomath. Een app om wiskundige vergelijkingen in te scannen en op te lossen. Niet voor wiskunde-examens. (iOS, Android)

Scanbot. Tovert uw smartphone om tot een mobiele scanner. Voor 4,49 euro krijgt u er in de Pro-versie OCR-karakterherkenning bij. (iOS, Android)

Google Translate. Op de machinevertalingen van Google valt veel aan te merken. Maar wie op reis is in een vreemd land, kan zijn voordeel doen met de verbeterde mobiele app. U kunt vreemde teksten scannen met de camera en ze laten vertalen. Volgens Google worden al negentig talen ondersteund. (iOS, Android)

Skinvision. Een Nederlandse app waarmee u verdachte huidplekken kunt analyseren. Hij levert een goede eerste diagnose, maar kan uiteraard de specialist niet vervangen. (iOS, Android)

Culinair

PhoneAddress ©RV DOC

Phoneaddress. Met de betaversie van deze app van BASE kunt u restaurantmaaltijden laten leveren op de gps-locatie van uw smartphone. (Android)

Chefsfeed. Deze in 2015 vernieuwde app biedt een alternatief voor recensiesites die al te vaak gemanipuleerd worden.

Het idee is dat lokale chefs de weg wijzen naar het beste eten in hun stad of buurt. (iOS, Android)

 

 

Reizen

LuckyTrip ©RV DOC

LuckyTrip. Stelt een complete reis voor op basis van uw budget. Combineert daarvoor informatie van diverse reisdiensten, zoals Skyscanner of Booking.com. (iOS)

Ventoura. De sociale reisapp brengt reizigers in contact met lokale bewoners, die kunnen helpen om hun bestemming te ontdekken. (iOS, Android)

Belgian Customs. De douanediensten vertellen wat u wel en niet in ons land mag binnenbrengen, of hoeveel rechten u moet betalen. (iOS, Android, Windows)

Brussels Airport. De luchthaven van Zaventem experimenteert als een van de eerste locaties in ons land met 'beacons'. In combinatie met de app geven ze nuttige, plaatsgebonden informatie als u in het luchthavengebouw rondloopt. (iOS, Android)

Campr. Of het iets wordt, weten we niet, maar het idee zit goed. Het Vlaamse Campr wil de Airbnb voor kampeerders worden. (iOS, Android)

Booking now. De bekende boekingssite lanceerde ook een app voor lastminutehotelreservaties. (iOS, Android)

POM. Om digitale en papieren facturen mee te betalen.

Parcify. Laat pakjes leveren op de plaats waar u zich bevindt.

Assuralia. Een nieuwe app van de federatie van de verzekeraars om digitaal aangifte te doen van een ongeval.

Flitsmeister. Er komt dit jaar een Belgische versie van de populaire Nederlandse flitscontrolemelder.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud