netto

Zal u uw dienstencheques binnenkort langer kunnen gebruiken?

Vlaams minister Philippe Muyters laat onderzoeken of er gesleuteld kan worden aan de vervaltermijn bij dienstencheques. ©BELGA

Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) bekijkt diverse mogelijkheden om af te raken van de vervaltermijn bij dienstencheques.

Vandaag blijft een dienstencheque na uitgifte acht maanden geldig voor gebruikers. Maar elk jaar laten we met z'n allen tienduizenden cheques vervallen. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar hebben Vlamingen zo al 265.750 dienstencheques laten verstrijken. Goed voor bijna 2,4 miljoen euro aan ongeldigde cheques, als De Morgen.

265.750
dienstencheques
Tijdens de eerste jaarhelft hebben Vlamingen al meer dan 265.000 dienstencheques laten vervallen.

Nochtans kan u uw dienstencheques inruilen bij uitgiftebedrijf Sodexo, als de uiterste gebruiksdatum in zicht komt. Op die manier recupereert u nog 8,5 euro van de 9 euro die u per cheque betaalt. De eerste helft van dit jaar gebeurde dat 250.927 keer. Zodra uw dienstencheques vervallen zijn, vloeit het geld naar de Vlaamse overheid.

12 maanden geldig

Muyters laat momenteel uitzoeken wat mogelijk is met de vervaltermijn. Open Vld-parlementslid Emmily Talpe, die de cijfers over vervallen cheques opvroeg bij Muyters, is een onbeperkte geldigheidsduur alvast niet genegen. 'Een termijn is nodig om budgettaire verrassingen en problemen bij indexaties te vermijden', klinkt het. Talpe pleit wel voor een verlenging van de gebruikstermijn van acht naar twaalf maanden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content