Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Aardgasverbruiker krijgt tot 135 euro terug

Particulieren zullen dit jaar dankzij de zachte winter gemiddeld 100 tot 135 euro terugkrijgen van hun aardgasleverancier.
©shutterstock

Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen woensdag.

Door de warme temperaturen lag het verbruik van aardgas door particulieren tussen oktober en maart 20 procent lager dan de vorige winter.

'Gespreid over een heel jaar komt dat neer op een maandelijks lager gebruik van 11%', zegt Tom Van de Cruys, gedelegeerd bestuurder van energieleverancier Lampiris. 'Die daling zullen we in een keer terugstorten.' Lampiris raamt dat de terugbetaling gemiddeld 100 euro zal bedragen.

Bij Eni gaat men ervan uit dat een gemiddeld gezin dat maandelijks ongeveer 100 euro betaalt, zo'n 135 euro zal terugkrijgen.

De leveranciers raden hun klanten evenwel aan de voorschotten niet direct te verlagen. Volgend jaar kan het immers net zo goed weer een gure winter worden.

Voor de energieleveranciers zelf was de zachte winter een strop. 'We verkochten veel minder en tegen lagere prijzen dan vorig jaar, terwijl we het aardgas eerst tegen stevige prijzen moesten inslaan', aldus Van de Cruys.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.