Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Apple weert zich tegen Hiphone

Apple gaat de strijd met de Hiphone aan, een goedkope kopie van een Chinese fabrikant. het bedrijf wil dat de productie en de verkoop ervan verboden wordt.
De iPhone (links) en de Hiphone (rechts)

(m24/the inquirer) - Apple is vastbesloten zijn succesproduct niet zomaar te laten kopiƫren. De Amerikaanse computerfabrikant heeft zijn Chinese sectorgenoot CECT opgeroepen de productie en verkoop van de Hiphone onmiddellijk stop te zetten. De bestaande stock moet vernietigd worden, zegt Apple. Gebeurt dat niet, moet CECT een boete betalen van 25.000 euro... per Hiphone.

Ook de invoerders van de Hiphone en personen of bedrijven die het toestel op eBay aanbieden, kregen een boze brief van Apple in de bus. De toestelletjes zijn meestal op veilingsites te koop, aan prijzen tussen de 160 en de 200 euro. De echte iPhone koop je voorlopig alleen in de VS.

De kopie is beter

Video: een voorstelling van de Hiphone

Op eBay wordt het Chinese toestel als volgt omschreven: "De Hiphone is uitgerust met een LCD-touchscreen van 3,5" met een resolutie van 480 op 320 pixels, USB, Bluetooth, FM-radio en een digitale (video)camera. Het toestel is compatibel met JPG, GIF, MP3, MP4, MIDI en 3GP bestanden. Het aanraakscherm maakt gebruik van multitouch technologie zoals bij Apple. Er is bovendien plaats voor twee sim-kaarten."

In feite is het toestel daarmee beter uitgerust dan het origineel van Apple, zeker omdat de Hiphone over een verwijderbare batterij beschikt, MMS-berichten kan versturen en videoberichten opnemen, muziek kan versturen via Bluetooth en geleverd wordt met een beschermhoesje.

Of toch niet?

Dat is de theorie, want op het internet regent het klachten over het toestel. Er zouden problemen zijn met de java-ondersteuning, met de luidspreker en met de dubbele sim-functie. Ook de weergave van sommige multimediabestanden zou stroef verlopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud