Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Autosalon duwt autoleningen onder 1 procent

Net als de voorgaande jaren, komt Beobank aan de vooravond van het Autosalon als prijsbreker voor autoleningen voor de dag. Bij de bank kunnen particulieren een autolening aangaan tegen een historisch laag tarief van 0,89 procent per jaar.
Advertentie
De banken pakken naar jaarlijkse gewoonte uit met goedkope tarieven voor autoleningen aan de vooravond van het Autosalon in Brussel. ©Photo News

Beobank steekt andere banken de loef af met zijn goedkope tarief voor autoleningen.

©MEDIAFIN

De bank maakte zonet bekend dat ze, naar aanleiding van het Autosalon dat morgen de deuren opent, autoleningen toestaat tegen een tarief van 0,89 procent per jaar. Dat is minder dan de rentevoeten die de grootbanken hanteren. Zijn pakken uit met autoleningen tegen een jaarlijks kostenpercentage ( JKP) dat schommelt rond de 1,50 procent.

'Voor gezinnen is de aankoop van een wagen een belangrijke investering. Met dit scherp tarief hopen wij de impact van de aankoop op het gezinsbudget te verlichten', licht Koen Spinoy, directeur Producten bij Beobank toe. 

Lenen voor verzekering

Net zoals dat ook bij andere banken het geval is, kunnen de gezinnen tot 120 procent van de aankoopprijs lenen, bijvoorbeeld om de verzekeringen of de belasting op inverkeersstelling te financieren. Het is maar de vraag of dat zo'n verstandige keuze is. Nu de spaarboekjes niets opbrengen, kan het voor veel gezinnen met een flinke spaarsom, net verstandiger zijn om niet te lenen en de spaarbuffer te gebruiken om (een deel van) de aankoop te financieren.

De autolening van Beobank is niet alleen geldig voor de aankoop van een auto, maar ook voor een motor, mobilhome en caravan. Ook de aankoop van een tweedehandsauto jonger dan twee jaar valt onder de rentevoet van 0,89 procent.

Beobank hanteert het tarief vanaf vandaag en tot en met 31 maart. Het geldt alleen voor particuliere klanten

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud