Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

België telt 72.000 miljonairs

Maar liefst 72.000 Belgen hadden vorig jaar minstens 1 miljoen dollar op hun rekening staan. Daarmee telt ons land in verhouding tot de totale bevolking het grootste aantal dollarmiljonairs van de Europese Unie.

(netto/marketwatch) - Wereldwijd staat België op de zesde plaats inde rangschikking van de Boston Consulting Group (BCG). De landen dieons voorgaan zijn de 'usual suspects': drie Arabische oliestaatjes, deVS en Zwitserland. Om dollarmiljonair te worden moet je tegenwoordigover minstens 695.000 euro beschikken, al lag dat bedrag bij hetsamenstellen van de top 10 wel iets lager.

De auteurs van de studie stellen vast dat een jaar vol kopzorgenover de kredietcrisis toch geen zware impact op de wereldwijde rijkdomheeft gehad. Integendeel zelfs, want tussen 2006 en 2007 steeg hetaantal wereldwijde dollarmiljonairs met 11,2 procent. Maar liefst 10,7miljoen huishoudens mogen zich tegenwoordig miljonair noemen. Een deelvan die stijging valt te verklaren door de steeds zwakkere dollarkoers,maar zelfs zonder die factor is het duidelijk dat de wereld rijkerwordt.

Groeivertraging

Het totale vermogen wereldwijd wordt momenteel geschat op zo'n109.500 miljard dollar, 4,9 procent meer dan in 2006. BCG merkt wel opdat de groei sterk aan het vertragen is in Noord-Amerika, Europa enJapan. Zo kenden de VS en Canada in 2006 nog een groei van 8,9 procent,tegenover 3,8 procent een jaar later. Het zijn nieuwe industrielandenals Brazilië, Rusland, India en China die de belangrijkste stijgingenlaten optekenen. Toch zijn Noord-Amerika en Europa samen nog steedsgoed voor tweederde van de wereldwijde rijkdom.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.