Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Bent u een makkelijke prooi voor internetfraudeurs?

Zonder er stil bij te staan, delen veel mensen behoorlijk veel informatie over zichzelf via sociale netwerken. Hun hele leven staat als het ware online. Maar dat is niet zonder gevaar. Met een straf sensibiliseringsfilmpje wil Febelfin surfers bewust maken dat ze beter niet te veel financiële informatie op het internet delen.

Phishing, hacking, schouldersurfing, uw financiële gevegens zijn erg gegeerd bij criminelen van allerlei slag. De koepelorganisatie van de financiële sector Febelfin geeft op de website www.safeinternetbanking.be uitleg bij wat u best wel en best niet doet om veilig op het internet te bankieren.

Met een opmerklijke sensibiliseringsfilmpje, gemaakt door reclamemakers Duval Guillaume Modem, zet Febelfin deze site nu in de kijker. In het filmpje wordt Dave opgevoerd. Hij kan, na enig meditatiewerk, je gedachten lezen. Charmant, zo'n wildvreemde die weet hoe je balkon er uitziet en knipoogt dat je een wel heel ingewikkeld liefdesleven hebt.

Maar het wordt 'scary' en 'creepy' wanneer Dave ook inzicht blijkt te hebben in je geldzaken en zomaar weet hoeveel je aan kledij uitgaf of dat je bankrekening (waarvan hij het nummer beter kent dan jij) weeral eens in het rood staat.

"De meeste mensen spenderen [...] heel wat tijd op het internet en delen er, onder meer via de sociale netwerken, veel informatie over zichzelf. Zonder dat u zich hier van bewust bent, staat zo soms uw hele leven online. Dit is niet zonder gevaar. Ook internetfraudeurs kunnen meelezen en hier misbruik van maken. Zeker wanneer u uw bankkaartnummer doormailt of uw inloggegevens deelt, zet u de deur open voor misbruik," aldus een persbericht van Febelfin dat bij de nieuwe campagne hoort.

Het filmpje kunt u hieronder bekijken.

De campagne: vraag het aan Dave!

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud