Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Consumptiecheque voor 10 procent van werknemers

Het hr-dienstenbedrijf Sodexo verwacht dat zo’n 10 procent van de werknemers een consumptiecheque van zijn werkgever krijgt. Voorlopig blijken vooral kmo’s hun werknemers zo een belastingvrij extraatje van 300 euro toe te stoppen.
©Photo News

In het relanceplan dat de federale regering in juni voorstelde, wordt bedrijven de mogelijkheid geboden hun werknemers een belastingvrije ‘consumptiecheque’ van maximaal 300 euro te geven. Die cheque moet tussen 1 juli en 31 december 2020 worden besteed in door de coronamaatregelen getroffen sectoren. Denk aan de horeca, kleine boekhandels en schoonheidssalons.

Bij de bekendmaking van die optie bleken de werkgevers niet laaiend enthousiast. De opmerking luidde dat de regering de herstelfactuur zo naar de bedrijven doorschoof.

Olivier Bouquet, de topman van Edenred, liet aan De Standaard weten dat er toch ‘een grote interesse’ is voor de consumptiecheque. ‘We noteerden al bestellingen van duizenden bedrijven.' Maar alles bij elkaar is dat maar een fractie van de zowat 1 miljoen ondernemingen in België.

300
euro
De consumptiecheque mag maximaal 300 euro bedragen.

Sodexo, een andere specialist in maaltijd-, eco- en consumptiecheques, verwacht dat  10 procent van de zowat 4 miljoen Belgische werknemers een consumptiecheque zal ontvangen. Omdat de meeste bedrijven voor het maximumbedrag van 300 euro zouden kiezen, is daar in totaal 120 miljoen euro mee gemoeid.

Edenred en Sodexo stellen vast dat vooral kmo’s consumptiecheques voor hun personeel aanvragen. Het zou in de eerste plaats gaan om ondernemingen die relatief ongeschonden uit de coronacrisis zijn gekomen en die de extra inspanningen van hun werknemers willen belonen. Grote bedrijven kijken de kat uit de boom.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud