Netto Het antwoord op al uw geldvragen

De beste koopjes op het internet

Wie op zoek is naar straffe deals, kortingen en promoties heeft aan het internet een goede vriend. Heel wat sites zijn gespecialiseerd in kleding, huishoudtoestellen en reizen tegen sterk verlaagde prijzen. Een bloemlezing.
©Bloomberg

Met eindejaar in het vooruitzicht zijn veel mensen op zoek naar een geschikt cadeau. Voor wie graag op de kleintjes let en niet te veel wil uitgeven, zijn er online tal van mogelijkheden om geld te besparen.

Veepee (de begin dit jaar opgerichte combinatie van het Belgische Vente-Exclusive en het Franse Vente-Privee) is een bekende specialist in stockverkopen die in meer dan tien landen actief is. Nadat u zich op de site hebt geregistreerd, krijgt u wekelijks een mailtje met producten die de dagen daarop in de verkoop gaan. Het aanbod gaat breed, van kleding, ondergoed en handtassen over speelgoed en parfum tot huishoudtoestellen. Veepee schermt met kortingen rond 25 à 30 procent, met uitschieters tot 75 procent.

Korrel zout

De modeartikelen op Veepee zijn vaak een of twee seizoenen oud.

Die percentages moet u soms wel met een korrel zout nemen. Wij zagen een iRobot 966-robotstofzuiger bij Veepee voor 429,90 euro. De site spreekt van een normale winkelprijs van 649 euro, maar dat is de officiële richtprijs van de fabrikant. Wij vonden hetzelfde toestel online ook al voor 589 euro. Idem voor een Samsonite Engenero-reiskoffer. Veepee verkoopt die voor 179,90 euro, wat een korting van 140 euro zou zijn. Een Google Search van tien seconden leidt echter naar verschillende winkels waar de koffer voor 219 euro verkocht wordt, waardoor de korting maar 40 euro bedraagt.

Ook goed om te weten: de modeartikelen op Veepee zijn vaak een of twee seizoenen oud, fashionista’s die de nieuwste trendy spullen willen, zullen dus elders hun gading moeten zoeken. Maar wie daar geen graten in ziet, kan bij Veepee zeker wat besparen.

Tom Ford

Wie liever luxueuzere kleding heeft, kan terecht bij online outlets als het Duits-Italiaanse Fashionesta, het Britse The Outnet of Belgische sites als Dress For Less en LuxuryOutlet. Ze hanteren ongeveer hetzelfde concept als Veepee, maar dan voor dure merken als Balmain, Armani, Dolce & Gabbana, Prada en Tom Ford. Ook hier staan de jassen, sneakers, truien, zonnebrillen en handtassen geafficheerd met kortingen tot 60 à 70 procent.

Als u graag tussen een breder gamma van producten snuistert, kunt u een kijkje nemen op Shedeals, al is het aanbod er nog niet overweldigend. Shedeals is een site van het mediabedrijf Roularta die zich associeert met bladen als Libelle, Flair en Feeling. Die titels en de naam van de site verraden al dat vooral vrouwen de doelgroep zijn. Elke dag zet Shedeals nieuwe aanbiedingen online en die blijven een tot twee weken staan. Nadien worden de producten besteld bij de merken en distributeurs waarmee het bedrijf een deal heeft. Daarna duurt het gemiddeld veertien dagen voor u de spullen in huis hebt, al worden sommige producten sneller geleverd. Wie wat geduld kan uitoefenen, kan bij SheDeals kortingen scoren tot (naar eigen zeggen) 70 procent.

In het aanbod vonden we wellnessarrangementen, een Dolce Gusto-koffiemachine (voor 49 in plaats van 123 euro) en dekbedovertrekken van het Belgische merk De Witte Lietaer (voor 90 in plaats van 130 euro). Shedeals biedt ook reispakketten aan, onder meer naar kerstmarkten in Duitsland en Nederland, maar ook citytrips (twee nachten Milaan voor 145 euro, inclusief vlucht).

Vijfsterrenhotel

Voor wie van reizen houdt, zijn er ook gespecialiseerde sites te vinden, zoals het van oorsprong Duitse Vakantiepiraten en het Belgische Travelunlimited. De beheerders pluizen voortdurend het internet uit op zoek naar deals en promoties van vliegtuigmaatschappijen en zelfs foutieve tarieven. Op het moment van schrijven zet Travelunlimited Ryanair-promoties naar Bratislava in de kijker (20 euro heen en terug) en retourtickets naar Ethiopië en Chili voor respectievelijk 399 en 249 euro. Bij Vakantiepiraten ligt de nadruk meer op pakketreizen inclusief hotel. We vonden er een citytrip van drie dagen naar Sofia voor nauwelijks 40 euro en een weekje Kroatië in een vijfsterrenhotel voor 349 euro.

Veel van die aanbiedingen zijn maar enkele dagen of soms zelfs enkele uren beschikbaar. Snel erbij zijn is dus de boodschap. Voor wie absoluut geen deals wil missen, is het een goed idee zich te abonneren op de Twitter-feeds van beide sites, waar alle aanbiedingen gepost worden.

Een wat aparte plaats in deze categorie neemt Vakantieveilingen in. Die site lijst vakanties, uitstapjes, tickets en wellnessarrangementen op, maar evengoed elektronica, juwelen en verzorgingsproducten waar gebruikers op kunnen bieden. Elk product of elke trip heeft een startprijs van een paar euro en blijft enkele uren online. In de laatste seconden wordt soms stevig geboden, maar dan nog blijven er goede deals te scoren. Zo zagen wij een citytrip van twee nachten in een Europese stad naar keuze de deur uitgaan voor 151 euro, inclusief vluchten en hotel. Een vijftiendelige potten- en pannenset van Berlinger Haus (adviesprijs: 300 euro) wisselde dan weer van eigenaar voor 77 euro.

Maak de vergelijking

Natuurlijk hoeft u niet op deals sites te vertrouwen en kunt u van ongeveer elk product zelf de gunstigste online prijs zoeken. Voor wie dat wil doen voor elektronica en huishoudproducten, is de site Tweakers.net waarschijnlijk de beste startplaats. In zijn PriceWatch verzamelt Tweakers de online prijzen in België en Nederland van honderden producten, gaande van televisies en spelconsoles over computeronderdelen, wasmachines en scheerapparaten tot koptelefoons, audioversterkers en laptops. De prijsverschillen tussen de goedkoopste en duurste aanbieders kunnen, afhankelijk van de productcategorie, tot honderden euro’s oplopen.

Koopt u graag spullen in het buitenland, dan is Idealo een goede prijsvergelijker. De van oorsprong Duitse site is sterk in het vergelijken van de prijzen van elektronica en huishoudproducten, maar breidde dat ondertussen uit naar bouwmaterialen, drogisterijproducten, babyartikelen en vluchten en hotels. Behalve de Duitse site zijn er ook Oostenrijkse, Britse, Spaanse, Franse en Italiaanse varianten. Wel evennakijken: niet alle buitenlandsee-commercesites leveren aan Belgische adressen.

Shopt u vaak bij Amazon? Dan moet u zeker eens een kijkje nemen bij Hagglezon. Die site lijst alle prijzen op bij de verschillende Europese Amazon-filialen en legt soms stevige prijsverschillen bloot. De Samsung GalaxyS10-smartphone kost in de Britse Amazon-winkel omgerekend iets meer dan 790 euro. De Franse Amazon legt hem al voor649 euro in uw brievenbus: een prijsverschil van meer dan140 euro.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud