Netto Het antwoord op al uw geldvragen

De iPhone komt!

Na maanden van speculatie is er nu toch officiëel nieuws over de komst van de iPhone naar België. Het toestel van Apple zal hier exclusief verdeeld worden door Mobistar.
De iPhone zal in de loop van dit jaar officieel worden verkocht door Mobistar in België.

Video: CBS voelt de iPhone aan de tand

(m24/belga) - Het nieuws is bekendgemaakt door Orange, de gsm-afdeling van France Télécom. Het bedrijf heeft een overeenkomst met Apple om de iPhone te commercialiseren in zeven Europese landen, waaronder dus België. Het merk Orange is al een tijdje uit ons straatbeeld verdwenen, maar de Franse telecomgroep is voor 100 procent eigenaar van Mobistar.

Verkoop start in de loop van het jaar

Volgens het persbericht van Orange zal de verkoop "in de loop van het jaar" starten. Het bericht wordt bevestigd door Mobistar, al kan ook de Belgische operator nog geen uitspraken doen over de preciese startdatum van de verkoop. Mobistar verkoopt de gsm exclusief, maar de Belgische wet verbiedt toestellen die slechts op één netwerk bruikbaar zijn. Wie een iPhone bij Mobistar koopt zal hem dus ook met een sim-kaart van Proximus of Base kunnen gebruiken.

De overeenkomst tussen Apple en Orange heeft naast België ook betrekking op Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovakije en Zwitserland, Egypte, Jordanië en de Dominicaanse Republiek. In Frankrijk zelf is het toestel al een tijdje te koop.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud