Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Geldigheidsduur oude dienstencheques wordt niet verlengd

Minister van Werk Monica De Coninck is niet van plan dienstencheque-uitgever Sodexo te vragen de geldigheidsduur van de oude dienstencheques te verlengen.
Advertentie
©Photo News

Dat verklaarde ze donderdag in de Kamer nadat enkele volksvertegenwoordigers op een dergelijke ingreep hadden aangedrongen. De minister gaat wel met Sodexo bekijken hoe ook gebruikers zonder internet de mogelijkheid kan worden gegeven een omruiling van hun oude cheques te vragen.

De Standaard en Het Nieuwsblad schreven donderdag dat nog 450.000 gebruikers dienstencheques met een aankoopwaarde van 8,5 euro hebben liggen. Die werden eind vorig jaar massaal ingekocht en vervallen op 1 mei.

"De gebruikers wisten niet dat de geldigheidsduur van de in december aangekochte cheques niet de gebruikelijke acht maanden, maar vier maanden bedroeg", zei Kamerlid David Clarinval (MR) donderdag. "Sodexo wil de cheques wel terugbetalen, maar rekent daarvoor administratiekosten aan. Indien hier geen oplossing voor komt, denk ik dat de mensen bedrogen zijn."

"De terugbetaling is enkel mogelijk met een formulier op de website. Veel gebruikers van de dienstencheques zijn echter 65-plussers en zij hebben niet altijd een pc", vulde Stefaan Vercamer (CD&V) aan. "Dit is schandalig."

"De termijn is lang genoeg", antwoordde minister van Werk Monica De Coninck. "Er is ook geen probleem voor wie nu een omruiling vraagt. Ik wil Sodexo wel contacteren om te kijken of de communicatie beter kan. We kunnen ook kijken of de formulieren op een andere manier kunnen worden aangeboden."

Clarinval en Vercamer waren niet volledig tevreden met die uitleg. "Sodexo zag hier wellicht een kans om geld binnen te halen", concludeerde Clarinval. "De geldigheidsdatum van maaltijdcheques is wettelijk bepaald, misschien moeten we dat voor de dienstencheques ook doen."

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud