Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Goedkoop sporten doet u zo

Een fitnessabonnement kan al snel oplopen tot 700 euro en daar zitten uw transport en uitrusting nog niet eens in. Lopen de kosten dit jaar te hoog op waardoor u het sporten zal moeten laten?

(netto) – In de lente willen velen traditioneel de overtollige kilo’s kwijtraken die zich tijdens de winter hebben opgestapeld. Maar het probleem is vaak dat u dit jaar weinig of geen budget meer hebt om u in een sportzaal in te schrijven. Voor een jaarabonnement moet u immers gemiddeld tussen 400 en 700 euro rekenen, afhankelijk van het soort zaal, de plaats, de uitrusting, de sport en ook de faam van de club. Het is ook mogelijk om een maandelijks abonnement te nemen tussen 40 en 80 euro. Maar daar moet u vaak ook nog uw transport bij rekenen. Gaan sporten kan al snel erg duur worden, vooral als u nog niet uitgerust bent voor uw sport.

Lowcostuitrusting…

Gelukkig voor uw portefeuille raakt ook de sportieve uitrusting stilaan beïnvloed door de lowcostkoorts in België. Op 31 maart opent het Franse sport discountmerk Koodza zijn eerste winkel in Ronse. Een eerste indruk van de prijzen: 3,50 euro voor een gymmatje, minder dan 4 euro voor een basketbal of voetbal, 13 euro voor een fitball, 29 euro voor een tennisracket, 45 euro voor een setje halters, enzovoort.

…voor lowcostsport

Maar waar beoefent u uw sport? Het is niet nodig om u in te schrijven in een club om aan uw conditie te werken of gewicht te verliezen. Natuurlijk is het soms leuker en motiveert het meer. In afwachting dat u zich een abonnement op de sportzaal aanschaft, kan uw nieuwe speelterrein uw woning zijn. Enkele tips om het hele jaar door en voor minder dan 100 euro te kunnen sporten.

  • Als u een setje halters te duur vindt of als voorwerpen uit eigen huis volstaan voor u, kunnen uw gevulde waterflessen, uw conservenblikken en uw bussen wasproduct perfect dienen als gewichten.

  • Uw meubels kunnen u ook helpen om uw spieren te versterken. U kan bijvoorbeeld uw rug en uw triceps versterken door voorover te buigen terwijl u op het salontafeltje steunt. Zet uw benen op de rand van uw zitbank om buikspieroefeningen te doen, enzovoort.

  • Misschien zullen die oefeningen u snel vervelen. Aarzel dan niet om wat sportieve basisuitrusting te kopen om uw oefeningen te variëren, koop een fitball. Dat product wordt geleverd met een boekje waarin heel wat oefeningen staan die u kan doen om uw spieren en uw hele lichaam te versterken. Hebt u niets in huis als gymmatje, dan kan u er ook aan denken om er een aan te schaffen.

  • Hebt u een gebrek aan inspiratie? Er zijn heel wat tweedehandse of heel goedkope dvd's met turnlessen te vinden op eBay of Amazon. Als u het internet goed doorzoekt, kan u ook talrijke video’s vinden met oefeningen om aan verschillende delen van het lichaam te werken.

  • Verlaat uw huis. Al eeuwenlang zijn mensen in vorm gebleven zonder hun toevlucht te nemen tot sportzalen. Denk daaraan. De natuur kan een echt speelterrein zijn. Zoek uw evenwicht op de rotsen, sterke takken kunnen dienen om rek- en strekoefeningen te doen. En als u graag loopt, beperk uw sportieve investeringen dan tot een mp3-speler en een goed paar schoenen. Het wegsmelten van calorieën is gegarandeerd.

Als u een setje halters te duur vindt of als voorwerpen uit eigen huis volstaan voor u, kunnen uw gevulde waterflessen, uw conservenblikken en uw bussen wasproduct perfect dienen als gewichten.

Uw meubels kunnen u ook helpen om uw spieren te versterken. U kan bijvoorbeeld uw rug en uw triceps versterken door voorover te buigen terwijl u op het salontafeltje steunt. Zet uw benen op de rand van uw zitbank om buikspieroefeningen te doen, enzovoort.

Misschien zullen die oefeningen u snel vervelen. Aarzel dan niet om wat sportieve basisuitrusting te kopen om uw oefeningen te variëren, koop een fitball. Dat product wordt geleverd met een boekje waarin heel wat oefeningen staan die u kan doen om uw spieren en uw hele lichaam te versterken. Hebt u niets in huis als gymmatje, dan kan u er ook aan denken om er een aan te schaffen.

Hebt u een gebrek aan inspiratie? Er zijn heel wat tweedehandse of heel goedkope dvd's met turnlessen te vinden op eBay of Amazon. Als u het internet goed doorzoekt, kan u ook talrijke video’s vinden met oefeningen om aan verschillende delen van het lichaam te werken.

Verlaat uw huis. Al eeuwenlang zijn mensen in vorm gebleven zonder hun toevlucht te nemen tot sportzalen. Denk daaraan. De natuur kan een echt speelterrein zijn. Zoek uw evenwicht op de rotsen, sterke takken kunnen dienen om rek- en strekoefeningen te doen. En als u graag loopt, beperk uw sportieve investeringen dan tot een mp3-speler en een goed paar schoenen. Het wegsmelten van calorieën is gegarandeerd.

Een Wii thuis?

Om in beweging te komen, kan u ook samen met uw kinderen Wii Sport spelen. Voor meer informatie, lees ons artikel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud