Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Goedkope producten ontgoochelen vaker

Nu iedereen de mond vol heeft van het koopkrachtprobleem, worden we om de oren geslagen met ‘goedkope’ producten. Maar die kunnen je na verloop van tijd heel wat geld kosten.
Advertentie
Laat je niet vangen aan de allerlaagste prijzen.

Video: Een goede verzekering komt altijd van pas.

(m24/the independant) – De economie heeft zijn goede elan nog niet teruggevonden en dat laat zich merken in de portemonnee. Voor veel mensen wordt het steeds moeilijker om op het einde van de maand de eindjes aan mekaar te knopen. Hét nieuwe modewoord is besparen en goedkope producten lijken een stuk aantrekkelijker. Maar is dat wel altijd zo?

Verzekeringen

Verzekeringsproducten draaien om veel meer dan enkel de prijs. Vooral de uitbetalingsvoorwaarden zouden bij een goedkope verzekering wel eens een stuk uitgebreider kunnen zijn. Zoals steeds kun je de kleine lettertjes maar best grondig onder de loep nemen. Een goedkope verzekering is één ding, maar daar ben je weinig mee als je op het einde van de rit geen geld uitgekeerd krijgt.

Reizen en vakanties

Door de stijgende olieprijzen zijn ook de prijzen van vliegtickets aan een opmars bezig. Daardoor is het heel verleidelijk om te kiezen voor goedkope vluchten van lagekostenmaatschappijen als Ryanair of EasyJet. Maar zijn die echt wel goedkoper?

Dergelijke maatschappijen hebben er een handje van weg om heel wat extra kosten aan te rekenen. Zo moet je al gauw bijbetalen om bagage mee te nemen of telefonisch te reserveren. Bovendien vliegen de lagekostenmaatschappijen steevast op kleine luchthavens die ver van de grote steden liggen. Je vliegticket mag dan wel goedkoop zijn, maar als je met de taxi of de trein nog 50 kilometer moet afleggen om je bestemming te bereiken, dan zie je je uitgespaarde geld al gauw in rook opgaan.

Veel vakantiegangers kiezen er ook voor om het hotelrestaurant te vermijden en zelf voor hun eten te zorgen. Dat kan, maar in toeristische centra kunnen ook de prijzen van supermarkten of restaurants lelijk tegenvallen.

Elektrische toestellen

Volgens Paul Smith van de Britse consumentenorganisatie Which? zijn de goedkoopste elektrische toestellen niet altijd de meest betrouwbare. Volgens hem gaan ze vaak minder lang mee en beschikken ze niet altijd over de laatste technologie. Daardoor kan hun energieverbruik een stuk minder efficiënt zijn waardoor je besparing al vlug teniet wordt gedaan door een hogere energiefactuur.

Wie toch wil besparen op de aankoop van een nieuw elektrisch toestel, kan beter op zoek gaan naar de oudere modellen van iets duurdere merken. Een model dat drie of vier maanden oud is, beschikt nog altijd over recente en betrouwbare technologie maar kan tot de helft goedkoper worden als er een nieuw veelbelovend model op de markt wordt gegooid.

Kledij

Van een t-shirt die je voor 5 euro kocht, kan je niet verwachten dat de kwaliteit subliem is. Daardoor is een t-shirt van vijf euro die je elke drie maanden moet vervangen even duur als een exemplaar van 40 euro dat twee jaar meegaat.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud