Netto Het antwoord op al uw geldvragen

'Google Phone' ook in ons land te koop

Vanaf vandaag kan ook in ons land gebeld en gesurft worden op een mobiele telefoon die draait op het Android-besturingssysteem van Google.

(netto/t-zine) - De 'Dream G1', zoals het toestel officiëel heet, wordt gemaakt door de Taiwanese fabrikant HTC, maar draait volledig op openbronnensoftware die Google samen met enkele sectorgenoten ontwierp.

Dat geeft de gebruiker rechtstreekse toegang tot bekende Google-applicaties als Gmail, Google Calendar, Google Maps en Google Reader en ook tot de filmpjes van YouTube, een dochterbedrijf van Google.

Tips om goedkoop
elektronica te kopen
Lees meer

399 euro

In de VS en andere landen wordt de telefoon door de Duitse mobiele operator T-Mobile op de markt gebracht. In ons land zit de verdeling bij het relatief onbekende webbedrijf Hotgsm.be, dat het toestel vanaf vandaag voor 399 euro verkoopt. Bij Hotgsm.be wijst men er vooral op dat die prijs 'een stuk lager' ligt dan wat er voor een iPhone 3G neergeteld moet worden.

Qwertz

De 'HTC Dream G1' is, zoals de naam al doet vermoeden, de eerste in een reeks van toestellen die op het Android-platform zullen draaien. "De komende toestellen, zoals de G2, zullen straks ook in de webwinkel van Hotgsm.be verkrijgbaar zijn", zegt commercieel directeur Pim Spaanderman.

Het toestel dat Hotgsm.be levert, is schijnbaar uitgerust met een 'QWERTZ'-toetsenbord, de nogal exotische variant op QWERTY, die voornamelijk in Duitsland gebruikt wordt.

Dé gadgets die u in 2009 moet kopen

De Duitse stad Hannover associeert u misschien niet direct met hippe computers, televisies en ander elektronisch leuks, maar toch vindt daar elk jaar dé hoogmis van de gadgets plaats. 's Werelds grootste elektronicabeurs CeBIT toonde ook deze keer weer enkele interessante trends. Welke gadgets moet u in 2009 kopen?

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud