Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie
Advertentie

Groepsofferte misnoegde Telenet-klanten van start

De groepsofferte voor telecombundels die werd opgestart naar aanleiding van de prijsverhoging bij Telenet, is nu ook echt begonnen.
©BELGA

De meer dan 50.000 geïnteresseerden die zich inschreven op de site groepsofferte.be, kunnen intekenen op speciale aanbiedingen van Proximus, Scarlet en TV-Vlaanderen. Ook nieuwe leden zijn nog welkom. Ondertussen bereidt initiatiefnemer Kurt Buysse nog meer groepsaankopen voor.

Groepsofferte.be presenteert alternatieven voor de bundels van telefonie, digitale televisie en internet. Belgacom kwam met een speciaal aanbod van zijn merken Proximus en Scarlet. Ook TV Vlaanderen doet mee. Voor Buysse was het belangrijk dat er geen hoge overstapkosten zijn. De activering is telkens gratis. Bovendien geven de operatoren een garantie dat de prijs het komende jaar niet verandert (Proximus en Scarlet) of de komende twee jaar (TV Vlaanderen).

Advertentie

'Er is voor elk wat wils', zegt Buysse. Proximus heeft een pakket gemaakt voor 64,95 euro dat dicht aanleunt bij het 'aanbevolen pack' dat op de website van de operator staat, maar er zitten wel enkele extraatjes bij. Daarnaast zijn er nog lichtere packs van Scarlet voor 39 euro of van TV Vlaanderen voor 56,95 euro. Anders dan bij de klassieke groepsaankopen, kunnen de leden van de site op gelijk welke aanbieding ingaan. Er is dus geen 'winnaar' waarvoor de deelnemers moeten kiezen. Bestellen kan tot eind februari.

Buysse is van plan om zijn site verder uit te bouwen tot 'het grootste groepsaankoopplatform van België', waarbij de leden de producten of diensten voor een groepsaankoop kiezen. Er komt nog een offerte voor mobiele telefonie en er zijn plannen om onder meer ook aanbiedingen voor elektriciteit of zonnepanelen aan de leden voor te stellen. Om dat in goede banen te leiden, zal de initiatiefnemer 'op zeer korte termijn' een kantoor openen en de eerste vijf medewerkers aanwerven. Tegen de zomer zou het initiatief uitgebreid worden naar Franstalig België.

Die uitbreiding kost geld. 'We moeten nog een verdienmodel zoeken', zegt Buysse. De gegevens van de meer dan 50.000 mensen die zich op de site hebben ingeschreven, zullen in elk geval niet verkocht worden. 'Die gaan we nooit vrijgeven', benadrukt Buysse. Voor de groepsverkoop van telecombundels krijgt Buysse naar eigen zeggen een 'marginale en symbolische' vergoeding van de operatoren, die niet volstaat om de kosten te dekken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.