Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Harry Potter op weg naar 1 miljard dollar?

Voorlopig zijn slechts 7 films erin geslaagd de kaap van 1 miljard dollar aan de kassa te overschrijden. Wordt de nieuwe Harry Potter-film de achtste in de rij?
Advertentie

(netto) – Het eerste deel van de zevende film over de beroemdste leerling-tovenaar aller tijden is vanaf vandaag in de bioscoop te bekijken. Voor het tweede deel van Harry Potter and The Deathly Hallows moet u nog wachten tot volgende zomer. Zal een van beide films de kaap van 1 miljard dollar aan opbrengsten kunnen overschrijden? Wie weet…

James Cameron op kop

Tot nu hebben slechts 7 films dat voor elkaar gekregen. De twee films die het meeste geld hebben opgeleverd, zijn van de hand van James Cameron: Avatar en Titanic, met respectievelijk 2,78 en 1,84 miljard dollar. De derde plaats is weggelegd voor The Lord of the Rings: The Return of the King met een geschatte opbrengst aan de kassa van 1,19 miljard dollar.

Onder de grens van 1 miljard

De achtste plaats op de lijst van meest winstgevende films ooit wordt ingenomen door de eerste Harry Potter-film: Harry Potter and The Sorcerer's Stone. Die film bracht 975 miljoen dollar op. Sindsdien is geen enkele film van de reeks erin geslaagd beter te doen. Deel 5 en 6 van de Harry Potter-saga brachten wel meer geld op dan deel 2, 3 en 4.

De 10 duurste films ooit

The Hurt Locker heeft 'slechts' 11 miljoen dollar gekost, maar wel 9 Oscars gekregen bij de laatste Oscaruitreiking. Avatar daarentegen ging, ondanks zijn astronomische budget, slechts met 3 Oscarbeeldjes naar huis. Wat zijn de 10 duurste films ooit en hoeveel Oscars hebben zij in de wacht gesleept? Klik hier voor het klassement.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud