Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Helft gezinnen met kinderen haalt moeilijk einde maand

De economische onzekerheid in combinatie met enkele extra kosten doet de financiële druk op gezinnen met kinderen stijgen. In september heeft zowat de helft van hen het moeilijk om het einde van de maand te halen. Dat stelt het kredietbeheerbedrijf Intrum vast.
©Wouter Van Vooren

September is altijd een piekmand voor gezinnen met kinderen. De kosten die met de opstart van het schooljaar gepaard gaan, de inschrijvingsgelden voor het hoger onderwijs en de lidgelden van sportclubs leiden tot zware uitgaven.

Door de coronacrisis komen daar nog extra kosten bovenop, want als weer op afstandsonderwijs moet worden overgeschakeld moet elk van de kinderen ook over een degelijke pc beschikken. Voeg daarbij nog de grotere werkonzekerheid en de cocktail voor grotere financiële bezorgdheid is klaar.

61
procent
van de gezinnen met kinderen zich zorgen maken over hun financieel welbehagen

Het kredietbeheerbedrijf Intrum deed een onderzoek naar de financiële druk die gezinnen ondervinden. Het komt tot de vaststelling dat er een duidelijke kloof gaapt tussen gezinnen met en gezinnen zonder kinderen. Gezinnen met kinderen komen vaker tekort op het einde van de maand (50% tegenover 29% voor gezinnen zonder kinderen) en stellen vaak een betaling uit om het gezin te voorzien van de essentiële alledaagse producten (32% tegenover 16% voor gezinnen zonder).

Ook het financieel welbehagen is opmerkelijk verschillend. Uit het onderzoek van Intrum blijkt dat 61 procent van de gezinnen met kinderen zich zorgen maken over hun financieel welbehagen, terwijl gezinnen zonder kinderen daar ‘slechts’ in 38 procent van de gevallen over tobben.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud