Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Hoe duur is een superdouche?

276.000 euro?! Zoveel kostte de hypermoderne douche die de Franse president Sarkozy vorig jaar liet installeren in zijn vertrekken. Gelukkig hoeft u voor een luxedouche niet zoveel neer te tellen. Hoeveel kost een luxedouche?
Advertentie
Grohe Ondus

(netto, het laatste nieuws) – Niet alleen het exuberante prijskaartje van de douche is choquerend, maar ook het feit dat de president er niet eens gebruik van heeft gemaakt en dat de peperdure douche in het Grand Palais in Parijs ondertussen gewoon is uitgebroken. Wat er zo speciaal was aan die superdouche? In eerste instantie was de hoogte van de douche afgestemd op de 1,65 meter grootte van president Sarkozy. Een systeem voor massage- en extra harde waterstralen en een geluidsinstallatie met 'surround sound' moesten zorgen voor een optimale ontspanning, terwijl nog meer comfort geboden werd door airconditioning en een speciaal ventilatiesysteem tegen de condensatie.

Lichtjes overdreven vindt u? Absoluut. Een kwaliteitsvolle wellnessoplossing bij u thuis biedt een meerwaarde, maar hoeft echt niet zó veel te kosten. Enkele ideeën.

Multifunctionele wellnesscabine

Heel wat leveranciers van douches – Hoesch Design, Ideal Standard, Van Marcke, Duscholux, Hansgrohe, Jacuzzi, Equipal,… – hebben in hun assortiment prachtige tijdloze wellnesscabines die diverse functies met elkaar combineren en absoluut geen 276.000 euro kosten. Om een concreet voorbeeld te geven: de Sweet Spa van Equipal verenigt stoomcabine, sauna en douche in 1 op 3 vierkante meter oppervlakte, bezit een verwarmde Corian bank, vloerbekleding, LED-lichttherapie, ingebouwde mp3-speler en een belevingsdouche met tropische regen, wind, geluid en geur en kost 'slechts' 32.000 euro.

De prijs hangt uiteraard af van wat u precies allemaal wilt. Voor een basismodel met verschillende jets en eventueel aroma- en lichttherapie betaalt u 1.500 tot 5.000 euro.

Water, mist, licht en geur

Uiteindelijk bieden wellnesscabines nog veel meer mogelijkheden dan de douche die president Sarkozy liet installeren. Als we het enkel hebben over een luxueuze douche, dan kunnen we als voorbeeld de RainSky E van Dornbracht aanhalen. Een vierkant paneel in het plafond is voorgeprogrammeerd om u te plezieren. Zo is er het Restart-programma om uw vitaliteit zachtjes te wekken. De warme regendouche wordt dan geleidelijk aan frisser waarna uw circulatie wordt gestimuleerd met aangenaam koele mistvlagen. Tot slot gaat de temperatuur weer langzaam naar omhoog. De voorgeprogrammeerde scenario’s zijn een samenspel van water, mist, licht en geur, maar u kan uiteraard ook zelf volop experimenteren. Het prijskaartje van zo'n douche bedraagt 15.000 euro.

Digitale kranen

Misschien was de superdouche dan wel een technologisch hoogstaand snufje? Best mogelijk, maar dat hoeft dan helemaal niet zo duur te zijn. Bij Grohe hebben ze bijvoorbeeld de unieke Ondus-reeks die u digitaal kan aansturen. Dat betekent dat u via de toetsen op de elektronische controlemodule aangeeft of u het water warmer of kouder wilt, de stralen harder of zachter, enzovoort. De mengkraan en technische installatie bevinden zich ergens in een aparte ruimte, zodat u in de badkamer enkel de mooie kranen ziet.

Om u een idee te geven van de prijs: de zwarte kranen – hoofddouche, handdouche en elektronische controlemodule - op de foto bij dit artikel kosten 3.650 euro. Daar komt de montage-eenheid van 1.000 euro bij en de installatiekit van 700 euro. Voor de champagne-emmer betaalt u nog eens 1.750 euro. In totaal is dat 7.100 euro, weliswaar zonder het bad (wordt niet door Grohe gemaakt), maar dat is slechts een fractie van de 276.000 euro die president Sarkozy uitgaf.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud