Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Hoe meer je uitgeeft, hoe meer je spaart ...

Hoe combineer je twee tegengestelde activiteiten: geld sparen en geld uitgeven? Door te sparen terwijl je uitgeeft. De Franse onlinebank Monabanq combineert het beste van twee werelden tot een nieuw paradijs: hoe meer je uitgeeft, hoe meer je spaart.
Advertentie
Sparen en uitgeven, niet langer een contradictie

(netto/le figaro) – Wat in de VS al een succes is gebleken, kopieert de Franse onlinebank Monabanq nu in zjin thuisland: een kredietkaart die spaart. Het is een optie die je aan je kredietkaart kan toevoegen en die grootspendeerders zal leren sparen.

Hoe werkt het? Als je met je bankkaart ergens betaalt zal je bank een (naar boven) afgerond bedrag van je rekening aftrekken. De winkel wordt uitbetaald zoals het hoort en de bank zal het resterende mini-bedrag parkeren op een mini-rekening. Al die kleine kruimels worden op het einde van de maand samengeteld en op een spaarrekening overgeschreven. Bovendien voegt de bank daar nog eens 15% aan toe. Anders gezegd: als er 100 euro geparkeerd werd gedurende een maand, zal de bank dat bedrag verhogen tot 115 euro. Dat wordt naar een spaarrekening versast waar je momenteel 3,75% rente op krijgt.

Concreet voorbeeld

Een particulier die zo'n 60 aankopen per maand doet met zijn kredietkaart (ongeveer 2 per dag), kan makkelijk tot 25 euro opzij zetten. Alvorens dat bedrag naar zijn spaarrekening te loodsen, voegt de bank er 15% aan toe, in deze zo'n 3,75 euro. Het totaalbedrag van 28,75 euro wordt vervolgens aan een rente van (momenteel) 3,75% op een spaarboekje gezet.

(Bron grafiek: Le Figaro)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud