Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Hoe 'verkoop' je die nieuwe spelconsole aan je vriendin?

Wie spelletjes wil spelen én de huishoudelijke conflicten tot een minimum beperken, kan maar beter niet verwijzen naar Call of Duty of GTA IV als ultiem argument om honderden euro's aan een spelconsole uit te geven. Hier zijn negen games die je vriendin wél zullen kunnen bekoren.
Advertentie
Vergis je niet: zonder haar toestemming komt er geen spelconsole in huis.

Video: SingStar op Playstation 3

(m24) - De site Numerama verzamelde een lijst van 9 spelletjes die vrouwen weten aan te spreken en dus als argument kunnen gebruikt worden wanneer er een Playstation, Wii of Xbox in huis gehaald wordt. Een overzicht per console:

Voor de Nintendo Wii

De favoriete spelconsole bij menige dame, al was het maar vanwege de Wiimote. Die kruising tussen joystick en een afstandsbediening laat toe spelletjes op een heel natuurlijke manier te besturen. Ander voordeel: met een Wii kan je zelfs de kilootjes laten wegsmelten. Dit zijn de meest vrouwelijke games voor de Wii:

  • Wii Fit: voor 90 euro haalt u een heel fitnesscentrum in uw woonkamer binnen.
  • Mario Party 8: makkelijk om te spelen maar boordevol kleine denkspelletjes die ja samen kan spelen.
  • Dancing Stage: vergelijkbaar met het concept van Wii Fit. In dit spel moet je leren dansen aan de hand van een drukgevoelig tapijt. Gewoon de passen volgen die op je televisietoestel verschijnen... op het ritme van de muziek uiteraard.

Xbox 360

Een krachtige console met heel wat machokracht, maar mits de juiste spelletjes komt zijn vrouwelijke kant boven:

  • Viva Pinata: grappig en kleurrijk en dus het tegenovergestelde van de vele schiet- en moordspellen. Absoluut bedoeld om met de hele familie te spelen met andere woorden. In het spel kruip je in de huid van een tuinier die de gekste diertjes uit zijn tuin moet zien te weren. Tegelijkertijd is het kwestie van de planten water te geven en ze te verzorgen.
  • Tomb Raider - Legend: minder schattig en ook minder innovatief. Maar wel met een heldin in de hoofdrol en dus erg feministisch.
  • Hexic HD: een spel dat volop gebruik maakt van Xbox Live, de dienst van Microsoft om op afstand tegen elkaar te spelen. Hexic HD is een puzzelspel dat doet denken aan de spelletjes uit de lunaparken van vroeger en vereist een pak ruimtelijk inzicht. Geef maar toe, niks voor mannen dus.

Playstation 3

Ook hier vinden we vlotjes een lijstje met drie games. Maar als dat niet werkt, weet dan dat er met de PS3 ook films in hoge definitie kunnen bekeken worden. Romantische films bijvoorbeeld.

  • SingStar: een verschrikking voor de ene, een godsgeschenk voor de andere. SingStar brengt de karaokebar naar je woonkamer.
  • Lemmings: net als Tomb Raider een klassieker en daardoor ook lekker goedkoop. Het spel ligt immers voor minder dan 5 euro in de winkel. Spelers kunnen opdrachten geven aan kleine schattige groene wezentjes die echter zo dom zijn dat ze constant van kliffen afdonderen. Enorm verslavend.
  • Buzz - Quiz TV: een spel dat gemaakt is om zelfs de saaiste winteravond op te leuken. Elke speler krijgt een grote afdrukknop en moet als eerste de quizvragen weten te beantwoorden.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud