Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Hoe vraagt u uw gratis railpass aan?

De twaalf gratis treinritten die de regering als coronasteun lanceerde, kunnen sinds maandag 31 augustus aangevraagd worden.
De pass is goed voor twee gratis ritten per maand. ©Photo News

De aanvraag van de 'Hello Belgium Railpass' moet online gebeuren tussen 31 augustus en 30 september. In het station aanvragen is niet mogelijk. Om de railpass aan te vragen moet u uw rijksregisternummer invullen. De treinkaart wordt dan opgestuurd naar het adres dat in het rijksregister aan uw nummer is verbonden. De kaart staat op naam, zodat ze niet kan doorgegeven worden.

De pass is beschikbaar voor Belgische inwoners ouder dan 12 jaar. Kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021 moeten de aanvraag ook doen voor 30 september.

Gratis ritten

6
maanden
De railpass kan enkel gebruikt worden tussen 5 oktober 2020 en 31 maart 2021.

De kaart is goed voor twee gratis ritten per maand tussen 5 oktober 2020 en 31 maart 2021. Op weekdagen mag u met de Railpass reizen vanaf 9 uur, in het weekend is er geen tijdsbeperking. In tegenstelling tot betaalde ticketten, geeft de gratis railpass geen recht op vergoeding in geval van vertraging of annulering van de trein.

De gratis treinkaart was een van de opvallende maatregelen waarmee de 'superkern', de tien partijen die de regering van premier Sophie Wilmès in het parlement steunen, begin juni uitpakte als extra coronasteun. Hoewel de maatregel meteen veel kritiek kreeg, bleef hij wel degelijk overeind, al werden enkele bijsturingen gedaan. Zo werd de gratis railpass over de zomer getild om een toestroom aan de kust tijdens de zomermaanden te vermijden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud