Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Hoeveel kost een menu in een sterrenrestaurant?

De culinaire gids Gault&Millau heeft naar jaarlijkse gewoonte zijn ranglijst gepresenteerd met de beste restaurants in ons land. Maar wat kost het om daar de benen onder tafel te schuiven?

19,5 op 20. Net als de voorgaande jaren is dat de score die Gault&Millau toekent aan Hof van Cleve. Het is de tiende keer dat topchef Peter Goossens die bijna perfecte score op zijn naam mag schrijven van Gault&Millau, dat ook aan zijn tiende editie toe is. Drie restaurants moeten het stellen met een half puntje minder: Bon Bon, Comme Chez Soi en Sea Grill. De drie restaurants liggen in Brussel. Een nieuwkomer in de lijst die meteen wordt beloond met 18 punten is Arabelle Meirlaen uit Huy.

Kobe Desramault van In De Wulf mocht dan weer de prijs in ontvangst nemen van Topchef van het Jaar. ‘In de hedendaagse keuken zijn de producten uiterst belangrijk. Het moet niet gesofistikeerd zijn, maar goed. Kobe weet dat. Less is more’, zegt Marc Declerck, medeaandeelhouder van Gault&Millau.

Van 37 euro tot 315 euro

Less is more. Maar geldt dat ook voor de prijzen in de restaurants? Tal van restaurants bieden alvast lunchmenu’s aan. Die zijn een goed alternatief voor wie de uitgebreide (avond)menu’s te duur vindt. Prijzen variëren van 37 euro (Bartholomeus) tot 125 euro (Hof van Cleve). Voor wie toch liever ’s avond tafelt, zijn er nog altijd relatief betaalbare alternatieven. Maar dan moet u uw restaurantbezoek wel goed timen: verschillende restaurants bieden wel driegangenmenu’s aan, maar serveren die vaak niet op vrijdag of zaterdagavond. De prijs van de goedkoopste (avond)menu’s in elk restaurant, exclusief wijnen, varieert van 45 euro (Bruneau) tot 170 euro (Hof van Cleve).

Wie gang na gang wil genieten van culinaire hoogstandjes, moet daarvoor veel dieper in de portemonnee tasten. Hertog Jan biedt één van de duurste menu’s aan. Daarvoor betaalt u 315 euro per persoon. U krijgt u wel zes gangen voorgeschoteld met aperitieven, wijnen, waters en koffie. Bij Hof van Cleve betaalt u 285 euro voor het meest prestigieuze menu (inclusief wijnen), bij Sea Grill is dat 250 euro.

*niet op vrijdagavond
**niet op vrijdag- en zaterdagavond
***niet op zaterdagavond en feestdagen

*niet op vrijdagavond
Voordelig dineren tijdens de Restaurant Week

Dineren in een toprestaurant is meestal een dure aangelegenheid. Maar niet tijdens de Restaurant Week. Van 26 november tot en met 2 december serveren verschillende restaurants een gastronomisch driegangendiner voor 27,5 euro. Restaurants met 15 en 16 punten in Gault&Millau mogen een toeslag aanrekenen van 10 euro, voor restaurants met 17 of 18 punten (of twee Michelinsterren) is dat 20 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud