Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

In welk pretpark krijgt u korting?

(netto) – De zomervakantie is nog volop bezig. Ideaal voor een uitstap naar een pretpark. Wat kost zo’n dagje voor uw gezin en wanneer krijgt u korting?
Advertentie

(netto) - In Plopsaland De Panne en in Bellewaerde zijn er 11 procent meer bezoekers in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In Bobbejaanland waren er 3 procent meer bezoekers dan vorig jaar. De zomer is nog niet voorbij. Tijd voor een overzicht van de prijzen in de pretparken voor deze zomer.

Beestjes kijken in Bellewaerde

Bellewaerde, op enkele kilometers van Ieper, beschikt niet alleen over heel wat attracties, het is ook een dierenpark. Er zijn niet minder dan 300 dieren, waarvan giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s en allerlei soorten exotische vogels.

Kinderen kleiner dan 1 meter mogen gratis binnen. Kinderen tussen 1 meter en 1m40 betalen 24 euro. Hetzelfde tarief geldt voor 55-plussers. Voor alle anderen is dat bedrag 28 euro. De prijs voor een parkeerplaats kost 6 euro.

 • Met een Ticket Open voor 28 euro per volwassene kunt u komen wanneer u wilt. Voor een kind betaalt u 24 euro.

 • Met een Ticket Smart bestelt u uw tickets maximaal 5 dagen voor uw bezoek aan het park. U betaalt 23 euro per gereserveerd ticket.

 • Grote families (vanaf 6 personen) kunnen een Ticket Family kopen. U krijgt dan een korting van 6 euro per ticket. U betaalt dan slechts 22 euro per ticket.

 • Met de Bellewaerde Park Pass 2010 van 55 euro hebt u toegang tot Bellewaerde Park voor het hele seizoen 2010. Een parking pass kost 15 euro.

Met een Ticket Open voor 28 euro per volwassene kunt u komen wanneer u wilt. Voor een kind betaalt u 24 euro.

Met een Ticket Smart bestelt u uw tickets maximaal 5 dagen voor uw bezoek aan het park. U betaalt 23 euro per gereserveerd ticket.

Grote families (vanaf 6 personen) kunnen een Ticket Family kopen. U krijgt dan een korting van 6 euro per ticket. U betaalt dan slechts 22 euro per ticket.

Met de Bellewaerde Park Pass 2010 van 55 euro hebt u toegang tot Bellewaerde Park voor het hele seizoen 2010. Een parking pass kost 15 euro.

Weerzinwekkend in Walibi

Aqualibi wordt gerenoveerd en opent weer in het voorjaar van 2011. Maar gelukkig zijn er nog 'The big 7' in Walibi: de Weerwolf, de Flashback, de Calamity Mine, de Dalton Terror, de Radja River, de Vampire en de Tutankhamon.

De toegang tot het park is gratis voor wie jonger is dan 2. Voor een kind tot 11 jaar kost een ticket 28 euro. Via internet is dat 27 euro. Volwassenen van 12 tot 54 jaar betalen 32 euro, online gaat dat vanaf 25 euro. Senioren vanaf 55 jaar betalen 29 euro, 27 euro online. Voor mindervalide kinderen daalt dat tot 17 euro. Mindervalide volwassenen betalen 28 euro of 27 euro online. Bent u in groep met meer dan 20 personen? Dan gelden er groepstarieven. Ook hier betaalt u 6 euro voor uw parkeerplaats.

 • Dankzij het Ticket Open voor volwassenen betaalt u 31 euro, voor kinderen is dat 27 euro.

 • Met het Ticket Smart betaalt u 27 euro per persoon.

 • Een BIG 7 Ticket kost slechts 25 euro per persoon op voorwaarde dat u met 7 personen komt.

 • Met de Golden Pass 2010 voor 69 euro hebt u voor een jaar toegang tot Bellewaerde Park en Walibi Belgium. Prijs van een parking pass is 15 euro.

 • Met de Family Golden Pass 2010 voor 215 euro heeft u 1 jaar lang toegang met het hele gezin tot Walibi Belgium en Bellewaerde Park. Dit is alleen geldig voor personen die onder hetzelfde dak wonen. Hiervoor moet u een bewijs van gezinssamenstelling kunnen voorleggen. Prijs van een parking pass is ook 15 euro.

Dankzij het Ticket Open voor volwassenen betaalt u 31 euro, voor kinderen is dat 27 euro.

Met het Ticket Smart betaalt u 27 euro per persoon.

Een BIG 7 Ticket kost slechts 25 euro per persoon op voorwaarde dat u met 7 personen komt.

Met de Golden Pass 2010 voor 69 euro hebt u voor een jaar toegang tot Bellewaerde Park en Walibi Belgium. Prijs van een parking pass is 15 euro.

Met de Family Golden Pass 2010 voor 215 euro heeft u 1 jaar lang toegang met het hele gezin tot Walibi Belgium en Bellewaerde Park. Dit is alleen geldig voor personen die onder hetzelfde dak wonen. Hiervoor moet u een bewijs van gezinssamenstelling kunnen voorleggen. Prijs van een parking pass is ook 15 euro.

Sensaties in Bobbejaanland

De liefhebbers van sterke sensaties kunnen ook naar Antwerpen trekken om Bobbejaanland te ontdekken. U vindt er roetsjbanen, waterattracties, shows, een reuzenrad, enzovoort.

Kinderen die kleiner zijn dan 1 meter, mogen gratis binnen. Als ze niet groter zijn dan 1m40, betalen ze 27 euro. Dat is ook het tarief voor 55-plussers. In alle andere gevallen kost een ticket 31 euro. Als u uw tickets online koopt, krijgt u op elk ticket 2 euro korting. Net als in Walibi moet u ook hier 6 euro voorzien voor de parking.

 • Een abonnement op Bobbejaanland kost 59 euro per persoon. Het parkeerabonnement kost 15 euro.

 • Een familiepas voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 220 euro.

Een abonnement op Bobbejaanland kost 59 euro per persoon. Het parkeerabonnement kost 15 euro.

Een familiepas voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 220 euro.

Natuur in PlopsaCoo

Voor een dagje met wat meer natuur kunt u naar PlopsaCoo gaan in Stavelot in de buurt van Luik. U vindt er glijbanen, waterattracties… en een wildpark. Hier kunt u damherten, everzwijnen, moeflons en Alaskawolven bewonderen.

Kinderen die kleiner zijn dan 85 centimeter, betalen niets. Kinderen tussen 85 centimeter en 1 meter en 70-plussers betalen 7,50 euro. Een normaal ticket kost heel wat meer: 24 euro. Online is dat 19 euro. Als u de dag van uw bezoek beslist om het Plopsapark nog dit seizoen een tweede keer te bezoeken, kunt u diezelfde dag een herbezoekkaart kopen voor 12 euro. Voor een avondticket geldt hetzelfde tarief. De toegang tot de parking kost 6 euro.

 • Een individueel jaarabonnement, de Plopsa FunCard, kost 75 euro. Daarmee krijgt u 1 jaar lang toegang tot alle Plopsa-parken en heeft u gratis parking. Online kost u dat slechts 67 euro.

 • Een individueel jaarabonnement voor kinderen tot 1 meter, de BumbaCard, kost 25 euro.

Een individueel jaarabonnement, de Plopsa FunCard, kost 75 euro. Daarmee krijgt u 1 jaar lang toegang tot alle Plopsa-parken en heeft u gratis parking. Online kost u dat slechts 67 euro.

Een individueel jaarabonnement voor kinderen tot 1 meter, de BumbaCard, kost 25 euro.

Plopsfeer in Plopsaland

Plopsaland beschikt over de snelste roetsjbaan van België. Anubis The Ride bereikt de snelheid van 90 kilometer per uur in amper 2 seconden. Maar met uitzondering van deze attractie blijft het park heel sterk gericht op jonge kinderen, volledig in de sfeer van de kinderserie 'Kabouter Plop'.

Voor kinderen tot 85 centimeter is de toegang gratis. Kinderen tussen 85 centimeter en

1 meter groot betalen 7,50 euro. Dat tarief geldt ook voor senioren. Alle anderen, zowel kinderen als volwassenen, betalen 28 euro, of 25 euro als u de tickets vooraf koopt via de website. Net zoals in PlopsaCoo kost de parking 6 euro. En als u zin hebt om dit seizoen nog eens terug te keren, kan u een herbezoekkaart kopen voor 18 euro. Voor een avondticket betaalt u iets minder (13 euro).

Als het regent, naar Plopsa Indoor

Plopsa Indoor in Hasselt is kleiner dan de andere. Het heeft een oppervlakte van twee voetbalvelden en biedt zo’n 20 attracties aan die voornamelijk gericht zijn op jonge kinderen.

Kinderen tussen 85 centimeter en 1 meter en senioren betalen 7,50 euro. Voor grotere kinderen en volwassenen moet u rekenen op 16,50 euro per ticket. Als u uw tickets online koopt, krijgt u 1 euro korting. Voor een herbezoekkaart betaalt u 12,50 euro en voor een avondticket 9,50 euro. De parking kost 4 euro.

Goedkoper met de trein

Met een B-Dagtrip van de NMBS koopt u een treinreis heen en terug naar bijvoorbeeld Bièrges-Walibi en toegang tot Walibi Belgium voor 29,70 euro à 38,90 euro, afhankelijk van de afstand. B-Dagtrips bestaan er ook voor alle andere pretparken.
Meer informatie over B-Dagtrips vindt u hier.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud