Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Is een 4 in 1 bankkaart iets voor u?

Er komt een nieuwe betaalkaart. Die bevat een debetfunctie op de voorzijde en een kredietfunctie op de achterzijde. Betaalt u liever contactloos? Ook dat kan. U kunt de kaart zelfs gebruiken om veilig online te betalen zonder kaartlezer. Een woordje uitleg.
©Photo News

Uw dagelijkse aankopen betaalt u doorgaans met een klassieke debetkaart. En om online of in het buitenland te betalen, gebruikt u meestal uw kredietkaart. Maar niet iedereen kan zomaar een kredietkaart krijgen. Voor hen kan een prepaid betaalkaart een oplossing bieden.

Maar zelfs met die kaart kunt u niet alles online kopen. Op sommige websites moet u zich identificeren aan de hand van een kaartlezer of een digipass. U hebt wellicht ook gehoord of gelezen dat we in de toekomst steeds meer contactloos gaan betalen… U zal dus een nieuwe of een bijkomende kaart nodig hebben om die trend te kunnen volgen. U moet met andere woorden heel wat verschillende betaalmiddelen op zak hebben.

4 in 1 bankkaart

Banca Monte Paschi Belgio heeft, in samenwerking met Mastercard, besloten om het haar klanten gemakkelijker te maken. De bank gaat een nieuwe betaalkaart lanceren die geldt als wereldprimeur. De kaart met de naam PaschiCombo combineert 4 functionaliteiten in één kaart: debet, krediet, online betalen en contactloos betalen.

‘De PaschiCombo combineert debet- en kredietkaartfunctionaliteiten en draagt het Maestro®-logo op de voorzijde en het Mastercard®-logo op de achterzijde. Bovendien heeft de kaart een geïntegreerd beeldscherm om online betalingen veilig en zonder kaartlezer uit te voeren. Tot slot is de kaart ook uitgerust met PayPass™-technologie, die contactloze betalingen mogelijk maakt’, preciseert het gezamenlijk persbericht van MasterCard en Banca Monte Paschi Belgio.

Online betalen

‘Technisch gezien volstaat het, zodra de gebruiker gekozen heeft om online via Maestro of MasterCard te betalen, op de drukknop van de PaschiCombo te drukken om een unieke veiligheidscode op het beeldscherm te genereren. Deze code zorgt voor een veilige transactie. De gebruiker heeft daardoor niet langer een kaartlezer nodig om een online aankoop te bevestigen.’ Deze technologie is niet nieuw. Ze werd al in 2008 door Visa gelanceerd, maar op de Belgische markt was ze nog niet gekend.

Alternatieven voor cashbetalingen

Volgens David Dechamps van MasterCard Europe wordt 2013 een scharnierjaar met de intrede van contactloze terminals in verschillende sectoren. Sommige consumenten kunnen zulke verrichtingen al uitvoeren. Wie bijvoorbeeld over een Visakaart van Carrefour beschikt, kan al in de meeste hyper- en supermarkten van de winkelketen contactloos betalen.

Maar er zijn nog andere nieuwe manieren om kleine bedragen te betalen. Op korte, middellange en lange termijn duiken overal initiatieven op om cashgeld uit onze portefeuille te weren. Meer weten? Lees ons artikel: alternatieven voor cashbetalingen.

Van 25 tot 75 euro

De nieuwe bankkaart is beschikbaar vanaf 5 november 2012. Alle bestaande klanten van Banca MontePaschi Belgio zullen de nieuwe PaschiCombo kaart ontvangen. Voor nieuwe klanten is de PaschiCombo kaart verkrijgbaar in alle Banca MontePaschi Belgio-kantoren of online via de website www.paschicombo.be. De kosten (25 tot 75 euro) hangen af van het plafond van de kredietkaart.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud