Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Jaarlijks tandartsbezoek spaart geld uit

Vanaf 1 januari 2016 wordt het remgeld hoger voor wie niet minstens eenmaal per jaar naar de tandarts gaat. Tandartsen willen de bevolking motiveren om hun gebit tijdig te laten controleren.
Het gebit verwaarlozen verhoogt de tandartsrekening ©Laila Schoots/Hollandse Hoogte

Het jaar 2015 telt al mee in het nieuwe systeem. 'Wie dit jaar nog niet bij de tandarts is langsgegaan, wacht daar best niet te lang meer mee', waarschuwt Yann Van Hoecke, de voorzitter van de Vlaamse Beroepsvereniging voor Tandartsen (VBT) dinsdag. 'Stel je bezoek ook niet uit tot het laatste moment, want de agenda's van tandartsen zullen drukbezet zijn.'

Het remgeld wordt op 1 januari 2016 met gemiddeld 15 procent verhoogd voor wie zijn gebit niet jaarlijks preventief laat controleren. 'Om je gebit gezond te houden, is het essentieel om minstens één keer per jaar bij de tandarts langs te gaan', voegt Van Hoecke toe. Voor wie dat niet doet, stijgt het remgeld voor bijvoorbeeld een drievaksvulling van 8,50 euro tot 17 euro. Op lange termijn kunnen zo gezondheidsproblemen en hoge kosten vermeden worden.

VBT was voorstander van een beloningssysteem waarbij het remgeld daalt voor wie jaarlijks op controle gaat naar de tandarts en stijgt in functie van het aantal gemiste controlejaren, maar de overheid heeft er anders over beslist. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud