Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Kortingsbons zijn niet altijd interessant

Verzamel 30 spaarzegels van de krant La Libre Belgique en krijg een kortingsbon van 100 euro op een vlucht van Brussels Airlines. Een goed raad: mijd zulke promoties!
Advertentie
©BELGA

Tot 31 augustus vindt u in La Libre Belgique een spaarzegel met de kleuren van Brussels Airlines. Verzamel de zegels en plak ze op een spaarkaart. Voor 30 spaarzegels krijgt u 100 euro korting op een vlucht naar een Europese bestemming naar keuze. De kortingsbon is geldig van 1 september tot 31 december voor vluchten uitgevoerd door Brussels Airlines in ‘b.flex economy +’.

Een op het eerste gezicht aanlokkelijke aanbieding. Maar als u niet vertrouwd bent met de benamingen die Brussels Airlines gebruikt om de verschillende soorten vliegtuigplaatsen aan te duiden, kan de term ‘economy’ wel eens misleidend zijn. Want ‘b.flex economy +’ zijn niet de goedkoopste plaatsen aan boord van Brussels Airlines vluchten. Bent u op zoek naar de voordeligste tarieven die de luchtvaartmaatschappij te bieden heeft, kies dan voor ‘b.light economy’.

Welke verschillen?

De categorie b.light is een klassiek vliegtuigticket. Inbegrepen in de ticketprijs is een gratis check-in op de luchthaven, 6 kg handbagage, 23 kg ruimbagage en een plaats naar keuze. Maar er is geen gratis maaltijden- en drankenservice aan boord voorzien.

Zoals de naam doet vermoeden, biedt de categorie b.flex meer flexibiliteit. Met een b.flex-ticket kunt u uw vlucht voor vertrek annuleren. Uw ticket wordt dan volledig terugbetaald. U kunt ook uw vluchtuur veranderen naar een vroegere vlucht op de dag van vertrek (op voorwaarde dat er plaatsen beschikbaar zijn).

In tegenstelling tot bij een b.light-ticket, wordt er naargelang het uur van de dag een gratis warme maaltijd of snack aan boord geserveerd. Bovendien mag u tot 12 kg handbagage meenemen.

4 keer duurder

Maar aan die flexibiliteit hangt wel een prijskaartje vast. Stel: u wilt van 6 tot 9 november 2013 met 2 personen naar Venetië vliegen. Als u de prijs opvraagt via de site www.brusselsairlines.com en het vakje ‘beste tarief’ aanvinkt, krijgt u een totaalprijs van 200,40 euro.

Wilt u gebruikmaken van uw promotiecode van La Libre Belgique, dan moet u reserveren via www.brusselairlines.com/lalibre. En daar betaalt u voor exact dezelfde reservatie 820,40 euro (inclusief korting van 100 euro). Dat is dus 4 keer duurder.

La Libre Belgique maakt geen misleidende reclame. Want de krant vermeldt duidelijk dat het om een vlucht in klasse b. flex gaat. Maar eens te meer blijkt dat niet alle promoties interessant zijn. Vergelijken blijft dus de boodschap.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud