Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Luxehotels strooien met superkortingen

Door de economische crisis bieden heel wat luxehotels forse kortingen aan. Dat is goed nieuws voor wie er enkele dagen tussenuit wil knijpen.

(netto/dm) – Wie op zoek is naar forse kortingen op hotelkamers, moet niet veel moeite meer doen. Vooral luxehotels hebben het door de aanhoudende recessie steeds moeilijker om hun kamers vol te krijgen. Dergelijke hotels mikken immers vaak op zakenreizigers, en net die laten het in deze economisch onzekere tijden afweten.

Om toch zo veel mogelijk gasten aan te trekken, strooien veel luxehotels kwistig rond met kortingen. Die lopen ondertussen makkelijk op tot 30 à 40 procent, in sommige gevallen wordt de prijs zelfs verlaagd tot een vijfde van het normale tarief. En dan zijn er nog de speciale promoties die toeristen over de streep moeten trekken: derde nacht gratis, ontbijt en minibar inbegrepen,… "Dit jaar zijn er tijdens het winterseizoen veel meer promoties dan anders. Het is duidelijk dat Europese luxehotels de recessie beginnen te voelen", zegt Brenda Schruer van Splendia, een boekingsite gespecialiseerd in luxehotels, in De Morgen.

Koopjes in België…

In zowat alle Europese grootsteden bieden luxehotels kamers aan tegen dumpingprijzen… ook in ons land. Wie de beste koopjes wil opsporen, raadpleegt daarvoor best één van de talrijke boekingssites die het internet rijk is, denk maar aan hotels.be, expedia of booking.com.

Op die manier vind je in hartje Brussel al een kamer voor 34 euro per persoon in het Best Western Royal Centre. Normaal kost een tweepersoonskamer er al gauw 350 euro. In The Dominican in Brussel kan je dan weer tot 40 procent besparen op verblijven voor 4 nachten. Kost een kamer er normaal 142 euro, dan zou je daar volgende week maar 85 euro voor betalen.

Het zijn overigens niet enkel de Brusselse hotels die in ons land een kortingfestijn houden. Ook in Antwerpen halen verscheidene (meestal prijzige) hotels, hun tarieven fors naar beneden.

… en heel Europa

Niet enkel in ons land geven heel wat hotels forse kortingen. In zowat alle Europese grootsteden doen hotels forse inspanningen. De Morgen zet er enkele op een rijtje:

  • Hilton la Défense in Parijs: 170 euro voor een kamer (normaal 340 euro)
  • Hotel Dorset Square in Londen: 159 euro voor een standaardkamer, de derde overnachting is gratis
  • Hotel Sole Al Pantheon in Rome: 200 euro voor een kamer (normaal 490 euro)
  • Amrâth in Amsterdam: 178 euro (ontbijt, internet, minibar en luxetoiletartikelen komen er zonder toeslag bovenop)

Hoelang nog?

Hoelang het kortingfestijn nog zal duren, is moeilijk te voorspellen. Omdat het bedrijfsleven rond de winterstop steevast op een lager pitje draait, pakken luxehotels traditioneel uit met aanbiedingen om hun bezetting op peil te houden. "Het is goed mogelijk dat ze die kortingen nu gewoon zullen handhaven om de crisis het hoofd te kunnen bieden", zegt An Gallen van Hotels.be in De Morgen.

Toch kunnen koopjesjagers er maar beter rekening houden dat sommige hotels hun prijzen de komende weken weer zullen optrekken. Sommige hotels vrezen immers dat als gasten gewend raken aan die lage prijzen, dat ze dan na de crisis niet meer bereid zullen zijn meer te betalen. Goed uitkijken naar koopjes én er vlug bij zijn, is dus de boodschap.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud