Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Miljardairs veilen hun luxespullen via internet

De uiterst exclusieve veilingsite BillionaireXchange is voor superrijken die met schulden kampen of onder de crisis te lijden hebben. Ze kunnen er hun luxevoorwerpen in alle discretie van de hand doen, zonder zich te moeten schamen voor het feit dat ze het met wat minder moeten doen.
Advertentie

(netto) – Het zijn voor iedereen moeilijke tijden. De crisis heeft ook de multimiljonairs en miljardairs niet gespaard. Velen zien zich verplicht hun levensstijl aan te passen en bepaalde luxeartikelen en grillen op te offeren. In de Verenigde Staten werd een website opgericht die zich uitsluitend richt tot multimiljonairs die met schulden kampen of onder de crisis te lijden hebben. Ze kunnen er discreet en in alle vertrouwen hun jachten, luxeauto’s en juwelen te koop aanbieden. De site is niet zomaar voor iedereen toegankelijk. Wie zich wil inschrijven als bieder moet kunnen aantonen over een netto-inkomen van minstens 2 miljoen dollar te beschikken.

Ferrari’s, jachten, iPhones...

De internationale veilingsite BillionaireXchange, die enkele dagen geleden in de VS werd opgestart, brengt rijke kopers en verkopers met elkaar in contact. De voorwerpen die te koop worden aangeboden, gaan van kunstwerken, over vastgoed tot zelfs handelszaken. Het minimumbod bedraagt 1.000 dollar.

Wat wordt er zoal te koop aangeboden? Een prestigieuze woning in Miami werd bijvoorbeeld ingezet voor 17,9 miljoen dollar, een Ferrari F50 voor 750.000 dollar, een jacht voor 10 miljoen dollar, en een ‘Rose gold diamond’ iPhone voor 17.900 Britse pond.

De site waarborgt de authenticiteit van de goederen tot bij de levering en rekent daarvoor een commissie van 5 procent op de verkoopprijs aan. "Er bestond tot op heden geen enkel veilingplatform waarop transacties van die prijsklasse in alle vertrouwen konden plaatsvinden", zegt Quintin Thompson, medeoprichter van BillionaireXchange.

Schulden terugbetalen...

Het bedrijf merkt op dat de meeste transacties van haar Amerikaanse klanten in de eerste plaats dienen om grote schulden af te lossen zonder dat ze daarbij gezichtsverlies moeten lijden. "Door de huidige economische omstandigheden in de VS zien we dat heel wat mensen het toch met wat minder luxe moeten doen. Zij willen die transacties het liefst anoniem en in alle discretie afronden, zodat ze zich niet hoeven te schamen voor het feit dat ze het met wat minder moeten doen", zegt Quintin Thompson.

Nieuwe niche?

BillionaireXchange werkt uitsluitend online. De site wil zich positioneren tussen breed georiënteerde veilingsites als eBay en veilinghuizen als Sotheby’s en Christie’s die gespecialiseerd zijn in kunstwerken en verzamelingen.

De site gaat er prat op al 26.000 multimiljonairs en een dozijn miljardairs tot zijn cliënteel te mogen rekenen. Tijdens de testfase die 10 maanden duurde, werd op BillionaireXchange al voor 180 miljoen dollar aan bezittingen verkocht. Een bezoek aan de website leerde ons echter dat de bieders niet echt in de rij staan om op de aanbiedingen in te gaan. Maar de meeste veilingen lopen nog wel een tijdje. Wordt dus vervolgd…

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud