Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Nieuwe betaalkaart, nieuwe kosten?

Nu kredietkaarten ook in ons land redelijk ingeburgerd geraakt zijn, staan de uitgevers ervan al klaar met nieuwe producten. Veiliger en comfortabeler klinkt het. Maar wordt u er als consument ook echt beter van?
Advertentie

(netto/l'écho/le soir) - Niet iedereen voelt de economische crisis even sterk. Zoals we vorig jaar al schreven, ziet Visa Europe de toekomst net wél rooskleurig in. Het bedrijf is de onbetwiste marktleider in Europa waar er niet minder dan 361 miljoen Visa-kaarten circuleren. Visa Europe wil zich dit jaar vooral toeleggen op de V Pay kaart, een concurrent voor de Maestro-kaart van Mastercard.

Eén Europese betaalruimte

V Pay zal vanaf dag één een internationaal tintje krijgen, want door de creatie van de Europese betalingsruimte SEPA (Single Europeann Payment Area) is de kaart onmiddellijk bruikbaar in zes miljoen automaten over heel Europa. Ook de kaarten van Bancontact/Mister Cash krijgen vanaf 2012 overigens een Europese dimensie.

Goed voor de consument?

Maar wat betekent de concurrentie tussen Maestro en V Pay nu eigenlijk voor u? Ondanks alle mooie beloftes staat het bestaan van twee kaarten bijna zeker ook gelijk aan twee keer betalen. Het is immers lang niet zo dat u bij elke winkelier met eender welke kaart zult kunnen betalen. Sommige handelaars zullen alleen Maestro aanvaarden, anderen alleen V Pay, nog anderen de twee. Wilt u dus zeker zijn van elektronisch betaalgemak, dan zult u toch beide alternatieven moeten aanhouden.

Hoe u in de (nabije) toekomst zult betalen

"et is goed mogelijk dat er binnen vijf tot tien jaar geen betaalkaarten meer staan. In plaats daarvan zal iedereen betalen met slechts een vingerafdruk of een scan van de iris."Die uitspraak is niet afkomstig van een wetenschapper met futuristische plannen, wel van Antony Jenkins, ceo van het Britse Barclaycard. Lees meer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud