Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Nieuwe mobiele portemonnee Sixdots van start

Het nieuwe mobiele betaalsysteem Sixdots is beschikbaar, de app kan worden gedownload. Met de app kan je betalen voor on line aankopen, tussen vrienden of in fysieke winkels.
Sixdots werkt via het scannen van een QR-code, zoals ook de BC/MC-app. ©BELGA

Het betaalplatform is een initiatief van de drie telecomoperatoren Proximus, Mobistar en Base en de grootbanken BNP Paribas Fortis, ING, KBC/CBC en Belfius. Na het downloaden kunnen klanten van deze banken, plus bpost bank, Fintro, Record Bank en Hello bank, de betaalapp verbinden aan een rekening. Dat is het enige moment dat een kaartlezer nodig is. De klant kiest op dat moment ook een zescijferige pincode.

Vanaf dan wordt betaald door bij het afrekenen de QR-code te scannen met de smartphone, het bedrag te verifiëren en te bevestigen met de pincode. De QR-code wordt bijvoorbeeld gegenereerd wanneer men bij on line aankopen Bancontact/MisterCash kiest als betaalmiddel, of wanneer een vriend zich als ontvanger van een som geld aanmeldt. Stilaan verschijnt de QR-code ook steeds meer in fysieke winkels bij de kassa.

Sixdots profileert zich als open standaard die kan worden gebruikt los van de vraag welk soort smartphone men heeft of bij welke bank men klant is. Gehoopt wordt dat ook andere banken zich er nog bij aansluiten.

Bovendien wil het zich op termijn onderscheiden door allerlei functionaliteiten toe te voegen zoals de mogelijkheid meerdere bank- en kredietkaarten aan de app te verbinden, aangekochte (digitale) tickets te bewaren, kortingbonnen te gebruiken of zijn rekeningen te beheren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud