Netto Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Nog altijd grote prijsverschillen voor gsm-tarieven

Er bestaan nog altijd grote verschillen tussen de goedkoopste tarieven van telecomoperatoren, en dat in de verschillende marktsegmenten. Dat blijkt uit een studie die het BIPT heeft uitgevoerd naar de tarieven zoals die op 3 februari bestonden.
Advertentie
©Photo News

De studie van het BIPT is vrijdag gepubliceerd. De telecomwaakhond herhaalt dat consumenten er alle belang bij hebben via www.bestetarief.be de verschillende tariefformules te vergelijken.

Op jaarbasis is er een prijsverschil van bijna 240 euro tussen de 15 goedkoopste tariefplannen voor gemiddeld gebruik van mobiele telefonie post-paid, met factuur dus. Die tarieven variƫren van 8 tot 27 euro per maand. Voor gemiddeld gebruik van een prepaidkaart loopt het prijsverschil op tot meer dan 120 euro per jaar, of van 10 tot 21 euro per maand. Tarieven voor internationale oproepen en internationale roaming zijn niet in rekening genomen.

Ook voor andere telecomproducten blijft een groot prijsverschil bestaan. Voor internet met beperkte snelheidseisen (minstens 20 Mbps) is het prijsverschil tussen de 15 goedkoopste aanbiedingen bijna 40 euro: van 28 euro tot 66,98 euro per maand. Voor snellere internetabonnementen (minstens 50 Mbps) is het prijsverschil met goed 25 euro iets kleiner: van 29,08 euro tot 56,06 euro per maand.

Ook vorig jaar voerde het BIPT hiernaar een studie uit, toen ook op vraag van vicepremier en minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte. Voor de studie werden de 305 tarieven op www.bestetarief.be geanalyseerd. Voorwaardelijke promoties zijn daarbij niet in rekening genomen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud