Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Ongebruikte beltegoeden niet houdbaar

De Belgische telecomoperatoren worden niet verplicht om ongebruikte beltegoeden van hun abonnees over te zetten naar de volgende maand of een minimale geldigheidsduur op te leggen. Dat antwoordde minister van Economie Johan Vande Lanotte op een schriftelijke vraag van senator Martine Taelman (Open VLD).

In Nederland zegt de Consumentenbond dat er maandelijks 68 miljoen euro verdwijnt door ongebruikt tegoed van mobiele klanten. Elke maand wordt bijvoorbeeld 15 procent beltegoed niet gebruikt. De consumentenorganisatie wil de providers dwingen de geldigheidsduur van beltegoed te verlengen.

‘Is zo’n verplichting voor operatoren op til in België?’, wilde Taelman weten. Vande Lanotte heeft niet die intentie. ‘De concurrentie moet spelen. Ik wil er eerder voor zorgen dat de consument met zijn gebruiksprofiel in het juiste tariefplan bij zijn operator of een andere operator komt te zitten.’

Vande Lanotte verwijst naar de tariefsimulator van het BIPT (bestetarief.be) om het juiste tariefplan te vinden. Ook moeten operatoren aan hun klanten regelmatig de voor hen meest interessante tarieven meedelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud