Netto Het antwoord op al uw geldvragen

Ook Belgacom wapent zich tegen komst van Netflix

Via een nieuw soort abonnement geeft Belgacom zijn tv-klanten de optie ongelimiteerd films en series te kijken. Die formule moet de concurrentie aangaan met Rex en Rio van Telenet en met - wie weet - het Amerikaanse Netflix.
©Bloomberg

De Movies & Series Pass is het nieuwe product in het video-on-demandgamma van Belgacom. Voor 14,95 euro per maand kunnen klanten ongelimiteerd films en series - ruim 400 titels - opvragen uit het aanbod van de telecomreus.

Die content kan worden opgevraagd via een specifiek kanaal (nr. 13 op de Belgacom-decoder) dat de naam ‘MS’ draagt. Dat zendt zeven dagen op zeven dag en nacht uit, maar abonnees kunnen daarnaast de films of series die ze graag willen zien opvragen wanneer ze willen. De zender is voor abonnees ook te bekijken via andere schermen als laptop, tablet of smartphone, maar daar kunnen de klanten enkel het zendschema volgen. Voor de on-demandfunctie zijn abonnees gebonden aan hun decoder.

14,95
De Movies & Series Pass van Belgacom kost maandelijks 14,95 euro.

Met de Movies & Series Pass heeft Belgacom eindelijk een antwoord klaar op de Rex & Rio-formules die Telenet al langer aanbiedt. Qua prijs en aanbod komt de Movies & Series Pass van Belgacom duidelijk tegenover de Rex-formule van Telenet te staan. Rex kost net als de Pass van Belgacom 14,95 euro en biedt toegang tot een rist series, zonder dat daar de meest hippe en recente kaskrakers bij zitten. Belgacom gaat er wel prat op dat de films in zijn aanbod recenter zijn dan die in de Rex-catalogus, die ook in de markt wordt gezet als een verzameling filmklassiekers. De twee aanbiedingen lijken dus erg concurrentieel.

Maar Telenet heeft wel een grote troef in handen met zijn - weliswaar duurdere (24,95 euro) - Rio-aanbod. Daarin zitten recente topreeksen als ‘Game of Thrones’, ‘Black Sails’ en ‘True Detective’, die bovendien heel kort na de Amerikaanse release al op het platform te bekijken zijn. Daarmee kan Telenet dus de echte tv-freaks bedienen op een manier dat de Movies & Series Pass of Rex dat niet kan.

Telenet wil onder geen beding kwijt hoe de verdeling is tussen de abonnees op Rex en Rio, maar laat tussen de regels wel uitschijnen dat de duurdere Rio-formule meer ‘tractie’ heeft.

Daarmee heeft Telenet dus ook het beste wapen in handen tegenover mogelijke nieuwe concurrentie. Het gonst al maanden van de geruchten dat de Amerikaanse streamingdienst voor films en series Netflix binnenkort naar België zou komen. Die biedt in een rist landen al een abonnementsformule aan voor 7,99 euro per maand.

In het licht van die mogelijk naderende concurrentie kunnen Telenet en Belgacom niet anders dan gelijkaardige diensten aanbieden. Maar als iedereen gelijkaardige functies aanbiedt, moet de strijd dus worden geleverd op inhoud. Netflix zet zwaar in op eigen prestigieuze reeksen als ‘House of Cards’ of ‘Orange is the New Black’. Wie klanten wil overtuigen om toch maar voor de eigen video-on-demand-diensten te kiezen tegenover die potentiële nieuweling, kan dus maar beter beschikken over een goedgevulde portfolio van toptitels. Daarin lijkt de Movies & Series van Belgacom voorlopig wat mager uit te vallen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud