Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

Openbaar vervoer donderdag verstoord?

De vakbondsbetoging die morgen gepland is, zal voor hinder zorgen bij het openbaar vervoer. Wat als u daardoor bijkomende kosten moet maken om tijdig op uw werk te geraken? Moet uw baas die kosten terugbetalen?
©Photo News

De vakbondsbetoging (voor het annuleren van de loonstop) op donderdag 21 februari in Brussel zal waarschijnlijk de dienstverlening van de openbaar-vervoersmaatschappijen De Lijn, MIVB en TEC verstoren. Dat kondigden de maatschappijen dinsdag in een gemeenschappelijk persbericht aan.

De vervoersmaatschappijen stellen dat het momenteel nog niet in te schatten is of de dienstverlening werkelijk verstoord zal worden, of hoeveel hinder er zal zijn. ‘Momenteel is het onmogelijk te bepalen welke lijnen donderdag bediend worden. In functie van het aantal beschikbare bestuurders zal een minimaal net met de belangrijkste lijnen, zoals de metro en de Noord-Zuidas prioritair bediend worden’, waarschuwt de MIVB. Meer informatie vindt u vanaf morgenochtend 6 uur op de site van de MIVB. U kunt ook bellen naar het nummer 070/23.20.00.

De Lijn informeert haar reizigers vanaf 6.15 uur via de verkeersredacties van de VRT, Q Music en Joe FM. De site van de vervoersmaatschappij wordt uiteraard regelmatig geüpdatet. U vindt ook informatie op de sociaalnetwerksites (Twitter en Facebook). De Lijn is ook bereikbaar op het telefoonnummer 070/220.200.

De Waalse vervoersmaatschappij TEC heeft voor elke provincie lijsten gepubliceerd. Daarin staat een overzicht van de lijnen die geen hinder zullen ondervinden en van de lijnen die slechts gedeeltelijk zullen bediend worden. Meer info? Klik hier.

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene waarschuwt ook voor verkeershinder tussen 10 en 13 uur op de kleine ring, op de Noord-Zuidas en in het centrum van Brussel.

Treinen en vliegtuigen

De socialistische vakbond ACOD Spoor verwacht dat het treinverkeer donderdag een beperkte impact zal ondervinden van de vakbondsbetoging op donderdag 21 februari. Dat werd vernomen bij nationaal secretaris Rudy Verleysen. ‘Er is een stakingsaanzegging ingediend, maar de oproep geldt voor het personeel dat niet rechtstreeks betrokken is bij het treinverkeer’, zo klonk het dinsdag. Personeel zoals treinbestuurders, -begeleiders en werknemers van seinhuizen zouden dus niet betrokken zijn.

Live updates over het treinverkeer vindt u op www.railtime.be.

De luchthaven van Charleroi (BSCA) heeft aangekondigd dat er donderdag mogelijk hinder zal zijn maar verstrekt voorts geen bijzonderheden. Brussels Airport verwacht dan weer niet dat de betoging de goede werking van de luchthaven in het gedrang zal brengen.

Lezersvraag

‘Ik heb een treinabonnement dat volledig door mijn werkgever wordt betaald. Omdat de NMBS hinder aankondigt voor het treinverkeer, zal ik donderdag op eigen kosten met de wagen naar het werk gaan. Kan ik die kosten recupereren?’ De hinder van morgen is weliswaar niet te wijten aan een spoorstaking. Maar u moet wel een alternatief zoeken om tijdig op uw werk te geraken. Moet uw werkgever uw verplaatsingskosten dan vergoeden? Lees ons artikel.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.